אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים

אגדאשי טופו

25 דקות | קל | לא כשר | 3-4 סועדים

אגדאשי טופו, קלאסיקה מהמטבח היפני מדובר על קוביות טופו פריכות מוגשות עם רוטב שמבוסס על טעמי אוממי חזקים. לרוב מגישים את קוביות הטופו הפריכות על מעט רוטב וסמיך יותר, אני יותר בקטע של הרבה רוטב ובכמות של מרק, וזה כל הכיף של הבישול הביתי כל אחד יכול להכין את האוכל איך שהוא אוהב.

מדובר במנה שהיא מאוד פשוטה להכנה למרות שהיא לא נראת כך, רק צריך להתארגן על המצרכים ויש לכם את זה !

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נחמם מים, סויה, סאקה, מירין, אבקת דאשי ופטריות שיטאקי.
  2. נביא לרתיחה ונוריד לאש קטנה , נמשיך לבשל עם מכסה.
  3. בקערה קטנה נשרה אצות וואקמה במים חמימים 5 דקות.
  4. נסחט את האצות, נפטר מהמים ונוסיף אותם למרק שלנו.
  5. נוסיף את הפטריות שימגי גם כן למרק.
  6. את הטופו נחתוך לקוביות קטנות קטנות נספוג היטב בנייר סופג ונייבש אותם.
  7. נקמח את הקוביות בקמח טפיוקה טוב מכל הצדדים.
  8. במחבת עמוקה עם שמן עמוק וחם נטגן את הקוביות טופו 3 דקות בערך עד לפריכות (לא לצפות שיהיו שחומות, הקוביות נשארות לבנות ופריכות)
  9. נמזוג לקערה מהמרק שלנו נוסיף מעל חופן קוביות טופו קריספיות
  10. נפזר מעל הכל צנונית מגורדת בפומפיה ובצל ירוק קצוץ דק.

בתאבון!

33 thoughts on “אגדאשי טופו

  1. חן הגיב:

    היי,
    מזל טוב האתר נראה מקסים ומתכונים נפלאים וברורים.
    אולי פיספסתי אבל נראה לי לא מצויין ברכיבים האצות.
    בהצלחה 😊

    1. Elita Ofek הגיב:

      אכן. תודה רבה , הוספתי

  2. לנה הגיב:

    היי נראה מדהים
    יש אפשרות להחליף את הסאקה במרכיב אחר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי לא

  3. ענבר הגיב:

    היי
    איזה טופו את משתמשת?
    ניסיתי כבר כמה חברות והכל יצא לי מושי ורך🥺

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא משנה איזה חברה הטופו, העיקר שיהיה טופו במרקם קשה

  4. ניצן רודשטיין הגיב:

    לכמה מנות זה מספיק?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רשום בכל מתכון למעלה לכמה סועדים זה מספיק

  5. מיכל ענבר הגיב:

    היי אליטה המלכה!
    כתוב פטריות שיטאקה אבל אני רואה בתמונות פטריות שימאג’י , מה מהם הנכון?

    תודה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      גם וגם

    2. מיכל הגיב:

      סליחה קראתי שוב ומצאתי , אפשר למחוק…תודה!

  6. לילה הגיב:

    שלום, ניתן להשתמש גם בסאקה של “מזרח מערב”.?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  7. מיכל איילון הגיב:

    תודה רבה❤️ שאלה קטנה; בכמה מנות מדובר במתכון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בכל מתכון כתוב למעלה בתחילת המתכון לכמה סועדים המנה מתאימה

  8. קורין הגיב:

    אפשר לשמור את המרק שנשאר ולהוסיף טופו יום אחרי לפני האכילה?

  9. אדוה הגיב:

    באיזה חנויות אפשר להשיג את הרכיבים היותר אותנטיים? אבקת דאשי, וואקמה,סאקה…

    1. Elita Ofek הגיב:

      אצלי בחנות כאן, חנות אונלייין שיש בה הכל, בלחיצה על המוצר ברשימת המצרכים תביא אותך ישירות למוצר בחנות, או שתכנסי לקטגוריה חנות . משלוחים לכל הארץ

  10. חן הגיב:

    מה משך הבישול של המרכיבים לפני שמוסיפים אצות ופטריות שימאג׳י?

    1. Elita Ofek הגיב:

      5-6 דקות

  11. שרה גוגנהיים הגיב:

    הי, אשמח לדעת מה הופך את המתכון ללא כשר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אבקת דאשי לא כשרה

  12. Shira Guggenheim הגיב:

    היי:) באיזה שמן את ממליצה להשתמש בטיגון הטופו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      שמן צמחי- קנולה, חמניות

  13. gaeul.gil הגיב:

    במה אפשר להחליף את הפטריות למי שלא אוהב פטריות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל ירק שבא לך, ברוקולי למשל יבוא נהדר

  14. אורלי הגיב:

    היי
    עוקבת אחרייך שנים, עוד לפני שגילו אותך כולם 🙂
    את מדהימה ומוכשרת והמתכונים שלך הם נכס צאן ברזל אצלנו בבית.
    תודה רבה רבה
    המשיכי בעשייה מבורכת
    אודה מאוד אם תוכלי להוסיף אופציה להדפסה או pdf שנוכל לשמור את המתכונים בצורה מסודרת,
    תודה רבה

    1. Elita Ofek הגיב:

      תודה רבה , אני על זה

  15. מירי הגיב:

    היי ☺️
    יש אפשרות להפוך את במתכון לכשר ?
    תחליף לאבקת דאשי ? או לוותר עליה

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי אין אפשרות

  16. מיכל הגיב:

    היי, אין אפשרות להחליף את האבקות דאשי במשהו אחר או לגמרי להוריד?

    1. Elita Ofek הגיב:

      המתכון הוא עם אבקת דאשי וכל הכמויות מאוזנות איתו , יש מתכון למרק מיסו מאוד דומה למתכון הזה שהוא בגירסה כשרה ללא אבקת דאשי והוא בספר מתכונים שלי ממליצה לנסות

להגיב על Elita Ofek לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *