ביתי, מתכונים, פסטות

בוסייטה מסקרפונה ערמונים וכמהין

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

אני יכולה להגיד לכם בבטחון מלא שזאת הפסטה הכי טעימה שאכלתי בחיי! פסטה בוסייטה , ערמונים, פטריות, פטריות כמהין והשוס – מסקרפונה אני לא יכולה לתאר לכם את הביס חלום שזה בפה.

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה בוסייטה או כל פסטה אחרת שבא לכם

    הוסף לסל
  • 250 גרם מסקרפונה

  • 200 גרם ערמונים בוואקום קצוצים

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו פרוסות (אפשר לגוון גם וגם)

  • 3 כפיות מחית פטריות כמהין

    הוסף לסל
  • 1 שן שום פרוסה

  • 2 מצקות מי פסטה (המים בהם הפסטה התבשלה)

  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • חופן שבבי גרנה פדנו

  • מלח ופלפל לפי הטעם

    הוסף לסל

אופן ההכנה :

  1. נבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן על גבי האריזה (נשמור 2 מצקות מהמי פסטה בצד) נסנן ולא נשטוף את הפסטה!
  2. במחבת עמוקה ורחבה עם 3-4 כפות שמן זית נקפיץ פטריות פרוסות, שיני שום וערמונים למשך דקה שתיים.
  3. נוסיף מחית פטריות כמהין וגבינת מסקרפונה ונערבב טוב. 
  4. נוסיף לרוטב מי פסטה , מלח ופלפל לפי טעם ונערבב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך (חשוב לא לבשל יותר מידי את הרוטב- 3-4 דקות מקסימום) 
  5. נוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב נערבב ונבשל עוד דקה.
  6. נגיש לצלחת נפזר מעל הכל שבבי גרנה פדנו ונתענג מכל ביס!

בתאבון!

8 thoughts on “בוסייטה מסקרפונה ערמונים וכמהין

  1. תמר הגיב:

    תודה על המתכון – ממליצה להכין גם עם ניוקי? אני רוצה להכין לשבועות ניוקי ערמונים ופטריות ותוהה אם להכין עם מסקרפונה או שמנת.

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  2. שני הגיב:

    אחת הפסטות הטעימות! רוצה להכין מראש איך את ממליצה לחמם שלא תתיבש??

    1. Elita Ofek הגיב:

      לשמור מי פסטה בצד , להוסיף לסיר ולחמם קצת לפני ההגשה

  3. אודליה הגיב:

    במקום מסקרפונה ניתן להחליף בשמנת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  4. nataliepz הגיב:

    היי,
    אפשר לותר על הערמונים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *