אסייתי, ביתי, מוקפצים, מתכונים

בשר מפורק בבישול ארוך

15 דקות הכנה | 3 שעות בישול | קל | 6 סועדים

בשר מפורק מלא בטעם שמשתלב מדהים בטאקו עם גוואקמולה ספייסי מיונז וסלסה.

מצרכים לבשר מפורק:

  • 1 קילו בשר אונטרייב חתוך לקוביות גדולות

  • 1 גזר חתוך גס

  • 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 2 שיני שום טריות שלמות

  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס

  • 1/4 כוס סוכר חום

  • 1/4 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 1/4 כוס רוטב פטריות למוקפץ (הוי סטיר) / צדפות/ הוי סין / ברביקיו

    הוסף לסל
  • מים רותחים לכיסוי

מצרכים לספייסי מיונז:

מצרכים לסלסת עגבניות:

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות

  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

  • חופן כוסברה קצוצה

  • בצל סגול קטן קצוץ

  • מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל
  • שמן זית איכותי בנדיבות

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב עם 2 כפות שמן נטגן את קוביות הבשר לסגירה וצריבה יפה מכל הצדדים , נוציא ונניח בצד .
  2. נכניס לאותו הסיר את הבצל, גזר, שיני שום וג’ינג’ר ונטגן טוב כמה דקות , נחזיר את הבשר לסיר נוסיף סויה, רוטב הוי סטיר וסוכר, נערבב טוב ונוסיף מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
  3. נבשל 3-4 שעות על אש קטנה עם מכסה (מידי פעם נדאג לערבב שלא ישרף בתחתית).
  4. בסיום 3-4 השעות נפרק את הבשר בעזרת מזלג , נוסיף 1 כף של רוטב הוי סטיר ונערבב טוב.
  5. נגיש בטאקו עם כל הטוב ונתענג.

בתאבון!

20 thoughts on “בשר מפורק בבישול ארוך

  1. אילון הגיב:

    מתאים גם עם פילה מדומה במקום אונטריב?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות מתאים, צריך בשר שמתאים לבישול ארוך, ועדיף גם עם קצת שומן. אפשר שריר

  2. מיכ הגיב:

    נראה מדהים!אפשר במקום הטוגראשי בספייסי משהו אחר?בגלל הכשרות

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר להוסיף צ’ילי יבש גרוס

  3. רנה הגיב:

    אפשר לוותר על הסוכר חום בתבשיל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אבל לא מומלץ

  4. Emanuel Raz הגיב:

    אפשר לותר על הרוטב הוי סטיר ? יש לי צליאק וזה רוטב שבדרך כלל יש פה גלוטן
    או איזה רוטב יש שיכול להחליף את זה ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר לוותר ולהשתמש בכל רוטב ברביקיו שאת אוהבת

  5. דניאל הגיב:

    היי אפשר גם עם בשר פחות שומני? נגיד כתף ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  6. רנה הגיב:

    הי אליטה
    המתכון פה קצת שונה ממה שנמצא בהיילייטס
    על מה ללכת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      על המתכון שפה

  7. מירי קולניק הגיב:

    היי,
    האם ניתן לבשל את זה כשעתיים, לשים במקרר לכמה שעות ואז לבשל שוב שעתיים? (אילוצי נסיעה)
    לחילופין, האם ניתן לשים בתנור ללא ערבוב כמה שעות?
    תודה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי לא , צריך לבשל את זה ללא עצירה באמצע . אחרי הבישול ניתן לשמור במקרר או במקפיא

  8. עדי הגיב:

    מה החלופה לרוטב צדפות אם אני צריכה תחליף ללא גלוטן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      תוסיפי כל רוטב ברביקיו שיש לך

  9. ליטל הגיב:

    היי אליטה, האם אפשר להכין יום לפני ולמחורת לחמם ולהגיש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

    2. דילן הגיב:

      אפשר לבשל בסיר לחץ? אם כן כמה זמן?

      1. Elita Ofek הגיב:

        אפשר לבשל בסיר לחץ, אני לא משתמשת בסיר לחץ לכן לא יודעת להדריך כמה זמן ואיך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *