דגים נאים, מתכונים

טרטר ספייסי טונה בפנקו

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

אפשר לקרוא לה מנת הדגל שלי, בכל ארוחה שבה אני רוצה להרשים אני בוודאות אכין אותה, מדובר על טרטר טונה כשאני אומרת טרטר אני מתכוונת לדג קצוץ, כמה קצוץ? הכי קצוץ שאתם מכירים, קצוץ כזה שהופך את הדג לעיסה של ממש, למרקם חמאתי שנמס בפה, ופה לדעתי ההבדל בין טרטר טוב לטרטר מצויין, לא קוביות חברים, זהו לא טרטר, קוביות דג זה סביצ’ה וזאת כבר מנה אחרת.

בכל אופן מדובר על טרט טונה שיושב על מצע של קוביות אבוקדו , מעל הטונה מוזגים 3 סוגי רטבים ומצפים הכל בפנקו . השילוב של האבוקדו, הטונה, יחד עם הרטבים החריפים, מלוחים, מתוקים והקרנצ’יות של הפנקו נותן לנו ביס מושלם שמתאים גם לאנשים שפחות מתחברים לדגים נעים. אם תרצו לשדרג תוכלו להוסיף בין השכבות מעט טוביקו ווסאבי (אותו ניתן להשיג בחנויות דגים- ולשמור בהקפאה) ואז בכלל מדובר בחלום.

מצרכים:

  • 300 גרם דג טונה טרי קצוץ הכי דק שאפשר

  • חצי אבוקדו חתוך לקוביות קטנות

  • 1/2 כוס פירורי פנקו

    הוסף לסל
  • 3 כפות טריאקי

    הוסף לסל
  • 2 כפות סויה דלת נטרן

    הוסף לסל
  • 3 כפות ספייסי מיונז בייתי

מצרכים לספייסי מיונז:

  • 2 כפות מיונז יפני

    הוסף לסל
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • חצי כפית רוטב סיראצ'ה/ 1 כפית שמן צ'ילי

    הוסף לסל
  • 2 כפיות אבקת טוגראשי (לשומרי הכשרות אפשר לוותר)

    הוסף לסל
  • לערבב הכל טוב טוב לספייסי מיונז אחיד.

אופן ההכנה:

  1. בצלחת נסדר בשכבות:
  2. שכבה ראשונה קוביות אבוקדו
  3.  שכבה שניה טרטר טונה
  4. מעל הטונה נזלוף 2 כפות סויה דלת נתרן, 3 כפות טריאקי ו-3 כפות ספייסי מיונז
  5. נפזר מעל הכל פירורי פנקו לכיסוי .

להגיש מיד לאחר שמוזגים את הרטבים (המתנה ארוכה תגרום לדג להתבשל).

בתאבון!

8 thoughts on “טרטר ספייסי טונה בפנקו

  1. ים הגיב:

    יש דרך להימנע מהמיונז?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר להכין בלי

  2. אורית גפן הגיב:

    עושה רושם ממש טעים…ניתן לוותר על הפנקו, או שממש הורס? תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר למרות שהוא מאוד מוסיף

  3. דידי הגיב:

    קריטי סויה דלת נתרן? או שאפשר סויה רגילה

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר סויה רגילה

  4. דניאל הגיב:

    היי אליטה,
    משתמשים בפנקו כמו שהוא? פנקו רגיל ישר מהשקית? ללא טיגון מקדים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בפנקו כמו שהוא . אני משתמשת בפנקו קינגדאו . מצורך ברשימת מצרכים הוא טעים ככה כמו שהוא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *