ביתי, מתכונים, סלטים

מטבוחה

20 דקות הכנה | שעתיים בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים

זאת כנראה אחת המטבוחות הטעימות שתכינו, וחברה שלי המרוקאית אישרה את זה .

מצרכים:

  • 8 עגבניות
  • 15 שיני שום פרוסות 
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים (נקיים מגרעינים)
  • 2.5 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 8-10 כפות שמן קנולה
  •  1 כף סוכר
  • 1 כף דבש
  •  מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. נקלוף את העגבניות – אפשר לחרוץ בהם עם סכין בצורת איקס.
  2. נבשל במים חמים למשך חצי דקה.
  3. נקלף בקלות את הקליפה.
  4. נקצוץ את העגניות.
  5. נקצוץ את הפלפלים הירוקים ללא הגרעינים ( מי שרוצה ממש חריף יכול להשאיר גרעינים).
  6. נקלוף שיני שטום ונפרוס אותם.
  7. במחבת רחבה ועמוקה עם שמן , נטגן את הפלפלים והשום למשך דקה.
  8. נוסיף את העגניות ונמשיך לבשל על אש גבוה כמה דקות.
  9. נוריד לאש קטנה ונמשיך לבשל 30-45 דקות.
  10. נוסיף את הפפריקה המתוקה ונמשיך לבשל עוד 30 דקות .
  11. נוסיף סוכר ודבש ונבשל עוד 20 דקות , ונוריד מהאש .

בתאבון!

9 thoughts on “מטבוחה

  1. ליאל הגיב:

    אם אני רוצה להוסיף גמבה.
    אז באיזה שלב?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בשלב העגבניות

  2. רוני הגיב:

    אם אני רוצה להכין חצי כמות, יעבוד אם אחלק הכל בחצי כולל זמן בישול?

    1. Elita Ofek הגיב:

      קחי בחשבון שהמטבוחה ממש מצטמצמת , והכמות כאן יוצאת קופסא קטנה .

  3. בקי בן עמי הגיב:

    פפריקה מתוקה בשמן הכוונה לפפריקה רגילה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פפריקה מתוקה רגילה או בשמן מה שבא לך

  4. סתיו הגיב:

    מתכון פצצה!!! אני מכינה באופן קבוע

  5. טל הגיב:

    היי אליטה. מה לגבי מכסה? לכסות סיר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אני לא מכסה אף פעם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *