ביתי, מתכונים

מרק פטריות

20 דקות הכנה | 60 דקות בישול | קל | כשר | 6 סועדים

מרק פטריות עשיר , מנחם וטעים , עם הרבה ירקות, פטריות, ובתוספת של גריסי פנינה שנותנים למרק סמיכות ומרקם מהמם.

מצרכים:

  • 1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסים

  • חופן פטריות יער / 1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסים

  • 5-6 פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה אבל מאוד מאוד משדרג את הטעם)

  • 1 סלסלת פטריות שימאגי (לא חובה)

  • 4 גבעולי סלרי חתוכים דק

  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות

  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 1.5 ליטר מים

  • 4 כפות שמן זית

  • 30 גרם חמאה

  • 1 כוס גריסי פנינה

  • 3- כפות מלח (תלוי כמה מלוח אתם אוהבים)

  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב עם שמן זית וחמאה , נטגן את הבצל, הסלרי, הגזר והשיני שום למשך 3-4 דקות.
  2. נוסיף לסיר את הגריסי פנינה ששטפנו וסיננו ונמשיך לטגן עוד דקה .
  3. נוסיף לסיר את כל הפטריות נערבב עוד דקה שתיים.
  4. נוסיף ליטר וחצי מים חמים
  5. מלח ופלפל לפי טעם.
  6. לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה ונבשל למשך 50 דקות .

בתאבון!

9 thoughts on “מרק פטריות

  1. רוני הגיב:

    שאלה – מה אפשר להוסיף במקום גריסי פנינה? תודה 🙂

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר

  2. מאי הגיב:

    יש תחליף ללא גלוטן לגריסי פנינה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לפשוט לוותר

  3. מארי הגיב:

    אפשר להכניס ערמונים באיזה שלב?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר מההתחלה

  4. מרין הגיב:

    היי,במה אפשר להשתמש במקום חמאה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר

  5. ספיר הגיב:

    היי אפשר במקום פטריות שמפיניון פטריות שיטאקי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *