אסייתי, מתכונים

נאמס עוף- ספרינג רול ויאטנמי

60 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים

נאמס – ספרינג רול ויאטנמי , אחד הדברים היותר טעימים שתאכלו. הם קטנים קריספים , טובלים אותם ברוטב ויאטנמי מלוח חמוץ וזה ביס חלום.

יש כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים להכין אותם.

  1. להשתמש בדפי אורז עגולים קטנים בקוטר 16 ס”מ
  2. לעבוד על משטח מגבת כדי למנוע הידבקות של הדף אורז הרטוב.
  3. לגלגל טוב והדוק, ולסגור היטב מהצדדים.
  4. לטגן בשמן עמוק וחם על אש גבוה.
  5. לא לטגן יותר מ3-4 במחבת גדולה.
  6. לדאוג שלא יצמדו אחד לשני בזמן הטיגון אחרת ידבקו.
  7. אין צורך לטגן עד להשחמה מלאה , הנאמס יוצאים בהירים ועדיין קריספיים מאוד.
  8. לאכול מיד אחרי הטיגון לא ממולץ לטגן מראש אחרת הם הופכים לדביקים ורכים.

מצרכים:

  • אטריות שעועית (50 גרם)

    הוסף לסל
  • דפי אורז עגולים קטנים

    הוסף לסל
  • 300 גרם עוף טחון

  • 3 שיני שום כתושות

  • 1 בצל ירוק קצוץ דק

  • 1 כרישה קצוצה דק

  • 3 בצלי שאלוט קצוצים דק

  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק

  • חופן כוסברה קצוצה דק

  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק

  • 1 גזר מגורד

  • 2 כפות רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 1 כפית שמן שומשום

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות מיץ ליים/לימון

    הוסף לסל

מצרכים למתבל ויאטנמי:

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות שעועית במים רותחים למשך 10 דקות שוטפים מסננים ושומרים בקופסא במקרר.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה .
  3. טובלים את דפי האורז במים חמימים לכמה שניות מניחים על משטח עבודה (מגבת)
  4. מניחים על כל דף כמות יפה מהמילוי קודם מגלגלים תוך כדי הידוק, אז מקפלים את הצדדים וממשיכים לגלגל לרולים מהודקים ויפים, אפשר גם לקפל מהצדדים קודם ואז לגלגל, שתי השיטות טובות רק מאוד חשוב לעשות את זה מהודק טוב.
  5. מסדרים את כל הרולים על מגש עם נייר אפיה .
  6. במחבת עמוקה או בסיר קטן עם שמן עמוק וחם מטגנים את הרולים 2 דקות מכל צד, חשוב לא לטגן יותר מ 2 בכל נגלה אם מדובר על סיר קטן ו4 בכל נגלה אם מדובר במחבת רחבה וגדולה.
  7. כל הזמן לדאוג שהאגרולים לא נוגעים אחד בשני אחרת הם נדבקים, מניחים על נייר סופג ומגישים לצד מטבל ויאטנמי.

בתאבון!

22 thoughts on “נאמס עוף- ספרינג רול ויאטנמי

  1. ליקוש הגיב:

    אני שרופה עליך!!!! את גאונה ♥️

  2. טל בובליל הגיב:

    מהממתתתת! כמה חיכיתי לאתר שלך ! איזה כייף ❤️

  3. חן הגיב:

    זה יכול לעבוד גם עם בשר בקר?

  4. לירון הגיב:

    היי האם ניתן להכין מראש ורק לטגן לפני הארוחה? אם כן אז איך שומרים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח, רק להניח על מגש עם נייר אפיה ובמקרר.

  5. איילת הגיב:

    נראה מושלם!! אפשר למלא בדג טחון? או להמיר את הרוטב דגים ברכיב אחר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי רוטב דגים

  6. נויה הגיב:

    יצא ממש ממש טעים !!! תודה רבה (:

  7. מיכל הגיב:

    אליטה יקרה, המתכון פצצה! הלוואי ותוכלי גם לפרסם מתכון עבור גיוזה עוף. מחפשת כבר המון זמן מתכון שסוף סוף יצליח לי ואפסיק להזמין מג׳ירף את מנת הגיוזת עוף שלהם.

    1. Elita Ofek הגיב:

      יש מתכון לגיוזה עוף

  8. אורן הגיב:

    היי

    האם אפשר להשתמש בטופו במקום בעוף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן לגרד את הטופו בפומפיה למרקם כמו של חזה עוף

  9. חן הגיב:

    אליטה מהממת אפשר ל״טגן״ באייר פריי בנינג׳ה ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מכירה את המכשיר מאמי לא יודעת להגיד לך

  10. ליהי הגיב:

    מתכון מעולה. תודה

  11. לי הגיב:

    היי האם במקום רוטב דגים אפשר רוטב צדפות או הויסטיר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רוטב צדפות לא יתאים כאן

  12. רוני הגיב:

    נדיר ביותר !!שמתי במקום סלמון אפוי ועשיתי רוטב קצת שונה אבל עדיין יצא פגז!!!

  13. אורון הגיב:

    הטיגון הוא בשמן ממש עמוק כמו שניצל או יותר לכיוון החביתה? יש במתכון המון נוזלים שסופחים אליהם שמן 🙂
    ניתן לחילופין להתיז או למשוך בשמן ולאפות בתנור ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא שמן עמוק מידי ולא שמן כמו לחביתה . משהו באמצע , חשוב לטגן קודם על הצד של הסיגרה של הנאמס

  14. אורי לונדון הגיב:

    עשיתי את המתכון אתמול. מתכון פיצוץ. אחד הביסים הטובים באינטרנט.
    כל כך אהבתי שאני רוצה לעשות אותו שוב, וגם לחברים צמחונים. מה אפשר להשתמש במקום עוף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כיף לשמוע! אפשר פשוט מלא ירוקת, נבטים, כרוב גזר , בצל ירוק וכו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *