אסייתי, מתכונים, קינוחים

סטיקי רייס

30 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

סטיקי רייס ומנגו קינוח תאילנדי מדהים סופר קל להכנה וכדי שיצא לכם בדיוק כמו בתאילנד חשוב לא להחסיר שום מרכיב ולא לוותר על שום שלב. למתכון הזה תצטרכו להתארגן על אורז דביק תאילנדי, קרם קוקוס שמן וטוב, סלסלת אידוי, חיתול בד/ טטרה או ציפה של כרית. את האורז חייבים להשרות בקערת מים למשך לילה שלם וכך תבטיחו לכם אורז דביק מדוייק וטוב.

את המנגו אפשר להחליף בתותים או בננות.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. את האורז נשרה בקערה עם שפע מים למשך הלילה ועל השיש (בטמפרטורת החדר)
  2. למחרת היום נסנן את האורז ונניח בחיתול בד פרוש על סלסלת אידוי נפזר את האורז כך שיהיה על כל הבד .
  3. את הסלסלת אידוי נניח על סיר עם מים רותחים.
  4. על אש בינונית ועם מכסה נאדה את האורז למשך 25-30 דקות
  5. בינתיים בסיר קטן נחמם את הקרם קוקוס יחד עם סוכר דקלים שקצצנו מראש בעזרת סכין .
  6. נחמם את הקרם קוקוס עד שהסוכר דקלים נמס בתוכו.
  7. בקערה קטנה נערבב 1 כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים ונוסיף לסיר עם הקרם קוקוס החם.
  8. נערבב טוב עד קבלת קרם סמיך ואחיד, נוריד מהאש .
  9. נקח כדור מהאורז הדביק נניח על צלחת על ואז נניח מנגו פרוס ומעל הכל נמזוג מהרוטב קוקוס הסמיך והמתוק שלנו.

בתאבון!

21 thoughts on “סטיקי רייס

  1. לירן הגיב:

    מהממת שאת! עוקבת אחריך המון זמן וכיף לראות אותך צומחת;) שאלונת- את המכסה, אני שמה על סלסלת האידוי? הסלסילה צריכה להתאים בול לסיר? תודה על המענה

    1. Elita Ofek הגיב:

      תודה רבה מאמי , כן הסלסלה חייבת להיות בגודל הסיר וחייב מכסה שהאדים לא יברחו

  2. לירון הגיב:

    איזה מתכונים מהממים!
    שאלה לגבי סוכר הדקלים, למה הכוונה כשכתוב 2 סוכר דקלים? 2 חבילות? שמתי לב שזה מחולק לעיגולים בשקית שהזמנתי אז שני עיגולים? אשמח להבהרה פעם ראשונה שעובדת עם זה האם צריך להמיס? לקצוץ? תודה ❤️

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן , 2 כדורים ולקצוץ

  3. גלית הגיב:

    הי, קודם כל תודה רבה על השיתוף בידע שלך, וכיף גדול ללימוד ממך. לא מצליחה למצוא אורז דביק, יעבוד גם עם אורז סושי? מותג מסויים של אורז סושי? תודה ענקית ❤️

    1. Elita Ofek הגיב:

      היי לאורז דביק תאילנדי מתאים רק אורז דביק תאילנדי , ניתן למצוא בחנות שלי כאן בבלוג

  4. א.ק הגיב:

    איך עושים סטיקי רייס מלוח ( ז״א עם טרטר דג מעל לדוגמה )

    1. Elita Ofek הגיב:

      אין לי מתכון לזה מצטרעת אולי אנסה להכין בעתיד .

  5. רחלי הגיב:

    היי אליטה
    אשמח לדעת באיזה סיר אידוי את משתמשת/ממליצה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אני משתמשת בסטימר במבוק, ויש אותו כאן בחנות לרכישה

  6. עדי הגיב:

    היי, אפשר להכין כמה שעות מראש ולהרכיב לפני ההגשה?

  7. סופיה הגיב:

    היי,
    שאלה אם אפשר..
    כשהייתי בתאילנד האורז עצמו הרגיש כבר טיפה מתקתק עוד לפני הרוטב..
    לא אמורים להוסיף לו כלום?
    והאם אפשר לוותר על קורנפלור ופשוט לצמצם את הרוטב על אש קטנה במקום?

    1. Elita Ofek הגיב:

      גם אם תצמצמי הוא לא יהיה סמיך כמו עם קנפלור אז אם זורם לך רוטב פחות סמיך אז תעשי בלי. ולגבי האורז , כן אפשר לערבב את האורז עם הרוטב לפני ואז להגיש .

  8. אולה דגני הגיב:

    היי
    את האורז שמים עם הבד טטרה בתוך הסיר אידוי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן על הבד בתוך הסלסלת אידוי

  9. אופיר הגיב:

    היי ❤️
    שרשום להשרות ללילה
    אם אשים מהבוקר עד הערב אני מכינה את המנה
    זה בסדר ? 🙂

    1. Elita Ofek הגיב:

      לסטיקי רייס מומלץ מינימום 6 שעות ורצוי לילה שלם

  10. יעל הגיב:

    האן מגישים את האורז חם/ פושר או שממתינים לצינון מלא?
    אפשרי להכין את האורז מראש? לאדות את האורז כמה שעות לפני ההגשה?
    תודה רבה על ההשקעה שלך הכל באתר נראה פשוט מדהים!!

    1. Elita Ofek הגיב:

      מגישים את האורז חם אפשר להכין מראש ולאדות מעט לפני ההגשה לחימום נוסף

  11. Yael הגיב:

    האם אפשרי להכין את האורז והרוטב מראש? האם מגישים את האורז כשהוא חם/ קר/ פושר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר להכין את האורז והרוטב מראש . האורז מוגש חם רצוי לאדות שוב כמה דקות לפני ההגשה

להגיב על סופיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *