אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

סלט יאם סום הו

25 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

את הסלט הזה הזמנתי אין ספור פעמים בוולט והאמת שגם לא מעט פעמים ניסיתי לשחזר אותו בבית, אבל בכל פעם זה לא היה זה, ניסיתי כמה סוגי דגים, ניסיתי כמה סוגי רטבים עד שהגעתי לטעם המושלם! ולא נעים לי להגיד שיצא לי אפילו טעים יותר מהמקור., מתכון לסלט יאם סום הו סלט של דג מטוגן בטעמים תאילנדיים חמצמצים מתוקים.

מצרכים:

  • חופן נדיב מאוד של עלי כוסברה

  • 2 בצל ירוק קצוץ

  • 1 בצל סגול קטן פרוס

  • 1 למון גראס פרוס דק דק

  • 1/2 כוס קשיו קלוי

  • 1 כוס פומלה מקולפת

  • 1 פלפל צ׳ילי פרוס

  • 1 מלפפון פרוס למקלות

  • חופן עלי נענע

  • 4.5 כפות מיץ מליים סחוט

  • 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 1 כף סוכר / סוכר דקלים קצוץ

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב דגים

    הוסף לסל

מצרכים לקריספי דג:

  • 200 גרם פילה לברק ללא עור חתוך לקוביות

  • 4 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. נצפה את קוביות הדג בקמח טפיוקה
  2. נטגן בשמן חם מאוד ועמוק עד להזהבה
  3. נוציא ונניח על נייר סופג.
  4. בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב טוב טוב עד שהסוכר נמס.
  5. נערבב את כל מריכבי הסלט יחד עם הקריספי דג והרוטב ונגיש.

בתאבון!

6 thoughts on “סלט יאם סום הו

  1. מורן הגיב:

    היי, אפשר לשמור במקרר כמה ימים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות מומלץ

  2. עידית הגיב:

    היי. אפשר להכין מהבוקר ולהגיש בצהריים? או שעדיף להגיד מייד?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשרי

  3. אבי הגיב:

    היי , מה אפשר במקום פומלה ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל פרי חמצמץ אחר שבא לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *