אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

סלט תאילנדי

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

סלט אטריות שעועית או אטריות זכוכית תקראו לזה איך שתרצו, מדובר בסלט מאוד מרענן בטעמים חמוצים, חריפים וקצת מתוקים . סלט מאוד נפוץ בתאילנד ומאוד אהוב עלינו כאן במערב .אתם יכולים להחליט לעשות אותו חריף יותר חמוץ יותר, מתוק יותר, מלוח יותר הכל עניין של מינון ברוטב. אני אישיתי אוהבת אותו מתחנף לא חריף מידי לא חמוץ מידי ולא מתוק מידי לכן הכנתי רוטב מאוזן שיש בו כמות שווה מכל דבר והטעם – תאילנד!

מצרכים:

  • חצי חבילה אטריות שעועית (125 גרם)

    הוסף לסל
  • חופן עגבניות שרי חצויות

  • 3 בצלים ירוקים קצוצים

  • 2 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול פרוס

  • 1/2 פלפל צ'ילי פרוס

  • חופן בוטנים קלויים

  • 1 גזר חתוך לגפרורים

  • חופן עלי כוסברה

  • 100 גרם רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 100 גרם מיץ ליים סחוט

  • 100 גרם סוכר דקלים

    הוסף לסל
  • 1 שן שום

אופן ההכנה:

  1. בקערה נשרה את האטריות שעועית במים רותחים למשך 10 דקות.
  2. נסנן את האטירות ונשטוף במים קרים.
  3. נקח חצי מהכמות האטריות שהשרנו ונעביר לקערה נפרדת.
  4. נגזור את האטריות שעועית (הן ארוכות מידי).
  5. נוסיף לקערה את שאר המרכיבים.
  6. בבלנדר נטחן את מרכיבי הרוטב לאיחוד / או שנערבב טוב טוב עד שהסוכר דקלים נמס בתוכו. ( יש לקצוץ את הסוכר דקלים לפני).
  7. נמזוג על הסלט נערבב טוב ונגיש.

בתאבון!

32 thoughts on “סלט תאילנדי

  1. יעל הגיב:

    נשמע ונראה מעולה!! אם אני ריצה לשדרג עם בייבי שרימפס- איך היית ממליצה לעשות זאת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לחלוט אותם במים חמים ולהוסיף לסלט, מומלץ לתת להם “לשבהת סלט” זמן מה שיספגו את הטעמים

  2. מאיה הגיב:

    היי יש תחליף לסוכר דקלים אולי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      סוכר לבן/ חום

  3. נועם הגיב:

    היי כמה כפות / כוס זה 100 גרם רוטב דגים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הרעיון ברוטב הוא שמוסיפים אותה כמות מכל דבר. אם החלטת למדוד בכמות אז אותה כמות בכפות מכל דבר

  4. מיטל גולדשטיין הגיב:

    כמה מהסוכר דקלים זה 100 גר? אין לי משקל…

    1. Elita Ofek הגיב:

      2 עיגולים

  5. מור בלושטיין הגיב:

    היי, האם אפשר להכין את הסלט גם עם אטריות אורז דקות?

  6. טל הגיב:

    טעים לי 🙂

  7. מיטל גולדשטיין הגיב:

    הסלט הזה הוא פשוט התמכרותתתת

  8. עינבל הגיב:

    היי נראה מעולה
    ממש רוצה להכין
    במה ניתן להחליף את הליים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בלימון

  9. טלוש הגיב:

    האם אפשר להחליף את הרוטב דברים ברוטב פטריות הצמחוני?
    והאם זה נכון לכל המתכונים בגדול?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רוטב פטריות לא מתאים כאן בכלל. רוטב פרטריות מתאימים בעיקר למוקפצים .

      1. טלוש הגיב:

        תודה. ידוע לך אם מותר לצרוך בהריון?

        1. Elita Ofek הגיב:

          לא ידוע לי

  10. מעיין הגיב:

    היי, במה אפשר להחליף את הבוטנים – אלרגיים

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר יהיה טעים באותה מידה

  11. חן הגיב:

    היוש 🙂
    ברוטב התכוונת ל100 מ״ל רוטב דגים וליים סחוט נכון? ולא גרם
    פלאס- האם אפשר להכין את האיטריות והרוטב כבר יום לפני ורק לחבר אוצם למחרת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      התכוונתי לגרם מאמי , שקלתי את הכמויות.
      לגבי הכנה מראש בטח שאפשר.

  12. עדי הגיב:

    היוש! במה אפשר להחליף את הרוטב דגים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      ניתן להחליף בסויה אך הטעם שונה .

  13. קארין הגיב:

    היי🙂,
    במידה ומשתמשת בסוכר רגיל ולא דקלים. מה הכמות?
    תודה🙏

  14. Lior Mavor הגיב:

    מתכון חלומי !!!!!!!! תודה!!!!

  15. אינסה הגיב:

    מה אפשר לשים במקום רוטב דגים?
    יש לי רוטב בטעם צדפות,תופס?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רוטב צדפות לא יתאים כאן, הרוטב מתאים רק למוקפצים ולא ממליצה לאכול אותו ללא בישול.
      אפשר במקום רוטב דגים להשתמש ברוטב סויה

  16. סיון הגיב:

    היי אפשרי באיזה אופן להוסיף מעט חמאת בוטנים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      ברוטב הזה לא מתאים חמאת בוטנים

  17. מורן הגיב:

    מתכון מצוין וקוצר תשואות. נשארתי עם תעלומה אחת. מה עושים עם החצי אטריות ששמנו בצד בשלב שלוש? מתי האיחוד המרגש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לעשות איתו כל מוקפץ או עוד סלט ביום למחרת

להגיב על עדי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *