דגים נאים, מתכונים

ספייסי סלמון על קריספי רייס

50 דקות הכנה | בינוני | כשר/ לא כשר | 6 סועדים

מנה מאוד פופולרית במסעדות ובצדק, מדובר על מלבני אורז קריספיים מעט מתקתקים ועליהם טרטר של סלמון או טונה. הטרטר קצוץ דק דק דק ממש על גבול העיסה, מעורבב עם ספייסי מיונז והביס שלו יחד עם הקריספיות של האורז זה ביס חלום.

את האורז מכינים מראש , מדובר באורז סושי שדורש הכנה וקירור, המתכון עצמו מורכב מכמה תהליכים לכן הוא לא מתכון מהיר וההתארגנות עליו מצריכה היערכות מראש .

את הטוביקו מעל ניתן לקנות בחנויות דגים , זה נמכר קפוא וכך גם שומרים עליו – במקפיא, כשרוצים להשתמש מוציאים חתיכה קטנה מהמקפיא וזה מפשיר בשניות.

מצרכים לקריספי רייס:

  • 2 כוסות אורז סושי (קלרוז)

    הוסף לסל
  • 4 כוסות מים פושרים

  • 3 כפות חומץ אורז

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות סוכר

  • 1 כפית שטוחה של מלח

  • 20-40 גרם חמאה

מצרכים לטרטר ספייסי סלמון/טונה:

  • 1 כף שמן זית איכותי

    הוסף לסל
  • קורט מלח ים אטלנטי או פלור דה סל

    הוסף לסל
  • 300 גרם סלמון/ טונה טרי

  • 2.5 כפיות מיונז יפני (מיונז רגיל גם יעבוד)

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית שמן צ'ילי

    הוסף לסל
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 1 כפית אבקת טוגראשי (לשומרי הכשרות אפשר לוותר)

    הוסף לסל
  • טוביקו ווסאבי ופלפל צ'ילי לקישוט מעל (לא חובה אבל משדרג)

אופן ההכנה:

  1. נשטוף ונסנן את האורז היטב עד שהמים שעוברים במסננת שקופים.
  2. בסיר קטן נבשל 2 כוסות אורז קלרוז ב4 כוסות מים חמים ו1 כפית שטוחה של מלח, נביא לרתיחה, נוריד לאש הכי קטנה בכיריים, נכסה עם מכסה ובשל למשך 15 דקות.
  3. בקערה קטנה נערבב טוב טוב חומץ אורז עם סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי בחומץ.
  4. נעביר את האורז לתבנית או קערה גדולה מאוד (חשוב מאוד רק בעזרת כף עץ- כדי לשמור על המרקם של האורז).
  5. נערבב את כל האורז יחד עם החומץ אורז המתוק שהכנו.
  6. נכין תבנית עם נייר אפיה, על הנייר אפיה נניח את האורז ונהדק טוב טוב.
  7. ניצור תבנית אורז מהודקת ודחוסה בגובה של 1 ס”מ . (מאוד חשוב לדחוס ולהדק את האורז!
  8. נניח נייר אפיה על האורז ונהדק שוב.
  9. נכניס את התבנית אורז למקרר ל3 שעות לפחות להתייצבות אפשר גם לילה שלם.
  10. נוציא את האורז מהמקרר ובעזרת סכין רטובה בלבד נחתוך למלבנים שווים. (הסכין הרטובה תמנע מהאורז להידבק לסכין)
  11. במחבת עם חמאה נטגן את המלבני האורז 3-4 דקות מכל צד כשהם שחומים וקריספים כמו שצריך.
  12. נכין כמות מראש ונניח בצד.
  13. נקצוץ את הסלמון טוב טוב לטרטר (הכי קצוץ שאפשר עד למרקם עיסתי ממש).
  14. נערבב את כל מרכיבי הטרטר בקערה .
  15. נניח טרטר בנדיבות על כל מלבן קריספי רייס.
  16. נניח מעל הטרטר מעט טוביקו ווסאבי או כל טוביקו שיש לכם בבית (אפשר גם בלי) ופרוסת פלפל צ’ילי אדום, נגיש ונאכל מיד.

בתאבון!

14 thoughts on “ספייסי סלמון על קריספי רייס

  1. nona הגיב:

    שלום.
    במה אפשר להשתמש במקום חמאה.
    בשביל פרווה.
    תודה רבה

    1. Elita Ofek הגיב:

      בשמן רגיל

    2. דנה הגיב:

      אפשר לטגן את קוביות האורז יום לפני ולשמור במקרר או שאמור להיות חם כשמניחים את הטרטר?

      1. Elita Ofek הגיב:

        בהחלט, לא מניחים טרטר נא על משהו חם אף פעם זה מבשל את הדג

  2. יובל הגיב:

    אפשר לשמור את הטרטר בקירור כמה שעות לפני ההגשה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח , רק בנפרד מהאורז

  3. סיגל גרינבוים הגיב:

    את קוביות הקריספי רייס ניתן להכין יום מראש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  4. ליאה הגיב:

    אפשר להפחית בכמות החמאה/בלי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח אפשר גם עם שמן רגיל

  5. דנה הגיב:

    אפשר להקפיא את האורז במקום לחכות לילה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן חשוב שיהיה קר ויתייצב, אחרת הוא מתפרק בטיגון

  6. גל הגיב:

    האם יש וריאציה כלשהי לדג מבושל?
    עבור אלה שלא אוכלים נא

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן עם סלמון מבושל או טונה מקופסא אפילו אפשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *