אסייתי, דגים נאים, מנות ראשונות, מתכונים

ספרינג רולים בטעמים עם רוטב בוטנים

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

ספרינגרולים טריים בטעמים סלק, כורכום ואורז חום מגולגלים וממולאים בירקות פריכים, אורז, דג נא ועוד הפתעות קרצ’יות.

אני השתמשתי בשאריות אורז עננים של אתמול אפשר להכין גם אורז במיוחד למה הזאת ולקרר, או להשתמש באטריות אורז/ שעועית מושרות. כדי לשדרג את המנה כדאי להצטייד בתיבול פוריקקה גומה לאורז ובחטיף אצות קריספי, זה נותן קיק מדהים לרולים.

מצרכים:

  • 350 דג סלמון/ טונה טרי חתוך לרצועות.

  • 1 גזר חתוך לגפרורים

  • 1 מלפפון חתוך לגפרורים

  • 1 אבוקדו פרוס לפרוסות

  • חופן תיבול לאורז פוריקקה גומה

    הוסף לסל
  • דפי אורז צבעוניים

    הוסף לסל
  • אצות נורי או חטיף אצות מיובשות חתוך לפרוסות

    הוסף לסל
  • אורז עננים מבושל או אטריות שעועית/אורז מושרות

    הוסף לסל

מצרכים לרוטב בוטנים:

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד במרקם חלק.
  2. נכין לנו עמדה של כל הירקות והדגים חתוכים .
  3. בקערה גדולה עם מים קרים נשרה את הדף אורז למשך 20 שניות ונניח על משטח העבודה ( שימו לב שהדף מתרכך מעט ולא עד הסוף, בזמן שנמלא אותו הוא ימשיך להתרכך).
  4. נפזר מעט תיבול פוריקקה גומה בחלק התחתון של הדף.
  5. נניח על זה פרוסות אבוקדו.
  6. על האבוקדו נניח חופן גזר ומלפפון.
  7. נוסיף קצת אורז מבושל ואצות מיובשות.
  8. על זה נניח דג טרי לבחירה.
  9. נפזר עוד קצת תבלין פוריקקה גומה.
  10. נגלגל תוך כדי הידוק אתה הדף אורז על המילוי.
  11. נקפל את הצדדים כלפיי פנים ונמשיך לגלגל עד הסוף בעדינות ותוך כדי הידוק.
  12. נגיש לצד הרוטב בוטנים ונתענג.

בתאבון!

12 thoughts on “ספרינג רולים בטעמים עם רוטב בוטנים

  1. רונית הגיב:

    היי אליטה,
    מה אפשר במקום התבלין שרשמת במתכון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      שומשום שחור קלוי

  2. יהל הגיב:

    היי אליטה, הדפי אורז הצבעוניים הם עם צבעי מאכל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא הם בצבע על בסיס מזון

  3. ענת הגיב:

    אפשר לשים טופו במקום סלמון לדעתך?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח , לגרד טופו בפומפיה

  4. נטלי הגיב:

    היי אליטה, אפשר להכין אותם כמה שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  5. שני הגיב:

    כמה זמן אפשר להכין לפני הגשה כדי שזה עדיין יוגש טרי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      3-4 שעות קודם

  6. מירה הגיב:

    מה אפשר במקום חמאאת בוטנים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל רוטב אחר שבא לך , אפשר למצוא פה מלא מתבלים אחרים במתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *