25 דקות הכנה | 35 דקות אפיה | קל | כשר | 6 סועדים
העוגה הזאת מחזירה אותי כל פעם ללונדון… היום הזה שתפס אותי מבול בהייד פארק וברחתי לבית קפה בגלריה. שם התנחמתי בעוגת גזר שקרצה לי מבעד לויטרינה , הטעם והמתיקות שלה ליוו אותי כל הטיול. מאז עשיתי עשרות נסיונות עד שהצלחתי לשחזר את הטעם… זאת העוגה!
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1.5 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 3/4 כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות)
- 4 ביצם גדולות בטמפ’ החדר
- 1.5 כוסות סוכר חום דמררה
- 1/2 כוס סיידר או מיץ תפוחים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות גזר מגורד בפומפיה
מצרכים לגלייז:
- 175 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר (פילדלפיה, נפוליאון וכדומה)
- 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ’ החדר (לא מומסת)
- 300 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה נטרוף ביצים יחד עם השמן, מיץ תפוחים, סוכר, ותמצית וניל.
- בקערה נפרדת נערבב קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, קינמון , אגוז מוסקט, אבקת ג’ינג’ר .
- נגרד גזרים בפומפיה ונוסיף 3 כוסות גזר מוגרד לבלילת הביצים, נערבב טוב.
- נאחד בין 2 התערובות לכדי תערובת אחת אחידה.
- נשמן תבנית קפיצית (26 ס”מ)
- ניצוק את הבלילה לתוכה.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות למשך 35 דקות ועד שהקיסם שננעץ בעוגה יוצר לח מעט עד יבש אבל לא רטוב.
- ננניח לעוגה להתקרר לחלוטין.
- נערבב בקערה את גבינת השמנת והחמאה לאיחוד.
- נוסיף את האבקת סוכר ונערבב עד לאיחוד ומרקם חלק.
- נמרח את העוגה בגלייז ושוב חשוב מאוד רק כשהעוגה קרה.
בתאבון!
היי
האם את מגרדת את הגזר באופן גס או דקיק ?
אין לי סיידר תפוחים בבית יש אולי אלטרנטיבה ?
אני רק היום נתקלתי באתר שלך, את מדהימה. הופכת לעוקבת….
תודה
תודה רבה
אפשר מיץ תפוחים רגיל
ואני מגרד עבה , אבל אפשר גם דק
הייי 🙂
מתכון מהמם.
יש תחליף למיץ תפוחים? למשל תפוזים – יכול לעבוד?
כן מיץ תפוזים יכול להתאים כאן
היוש
יש שלך גרסה חלופית וטעימה לפסח במקום הקמח? תודה 🙏
אין לי מאמי , אפשר לנסות עם קמח כשר לפסח ואבקת אפייה כשרה לפסח , אך אני לא ניסיתי
מה הכמות לתבנית אינגליש אחת?
הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק