אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף בגזר מתוק

25 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

מדובר במנה של עוף פריך שמוקפץ עם הרבה גזר ברוטב מתקתק ודביק ואת כל הטוב הזה מגישים על קריספי שבבי אורז.

מצרכים לעוף פריך:

  • 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

  • 1/2 כוס רוטב סויה

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן לטיגון

מצרכים למוקפץ:

  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות עגולות ודקות

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס

  • חופן קשיו

  • 2 כפות רוטב סויה מתוקה

    הוסף לסל
  • 2 כפות מייפל טבעי

  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 1 כפית סיראצ'ה

    הוסף לסל
  • סויה שנותרה מהמרינדה של העוף

    הוסף לסל
  • חופן שבבי אורז

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. נשרה את קוביות העוף בחצי כוס סויה למשך 10 דקות.
  2. נסנן את העוף מהסויה ונשמור את הסויה בצד להמשך.
  3. נצפה את הקוביות עוף בקורנפלור.
  4. נטגן אותם קלות במחבת ממש חצי דקה מכל צד רק לסגירה ונניח בצד.
  5. למחבת קטנה עם שמן עמוק וחם נזרוק כמה דבבי אורז, ברגע שהן מתנפחות נוציא ונניח על נייר סופג או רשת.
  6. בווק עם מעט שמן נקפיץ את הגזר והבצל לחצי דקה עד דקה .
  7. נוסיף את השיני שום, הקשיו והנגיסי עוף שהכנו מראש.
  8. נוסיף את הרטבים שערבבנו מראש + הסויה שנשארה מהשריית העוף בקערה ונקפיץ למשך 3-4 דקות נוספות.
  9. נסדר בצלחת מצע של שבבי אורז מטוגנים ועליהן נשפוך את העוף הפריך והמתוק.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *