ביתי, מתכונים, פסטות

פוזילי בולונז

30 דקות הכנה | 1.5 שעות בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים

כמה דברים חשובים לפסטה בולונז מוצלח: לטגן בצל, גזר וסלרי עד רכות, לטגן את הבשר עד לשחימות וקריספיות, להוסיף את השום בסוף הטיגון ולא בתחילתו ולא להשתמש בעגבניות טריות אלא רק ברכז עגבניות.

בישול ארוך ישפר את הרוטב פלאים אבל לא חובה ויצא טעים גם בבישול קצר .

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה פוזילי

    הוסף לסל
  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 1 בצל לבן קצוץ דק

  • 4 גבעולי סלרי קצוצים דק

  • 2 גזרים קטנים קצוצים דק

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 4 כפות רכז עגבניות

    הוסף לסל
  • 2.5 כוסות מים חמים

  • חצי כוס יין אדום

  • 2 מצקות מי פסטה (המים בהם מתבשל הפסטה)

  • 1.5 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות סוכר

  • קורט פלפל שחור טחון

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. נשבל פסטה פוזילי לפי הוראות יצרן על גבי האריזה.
  2. במחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפת שמן זית , נטגן את הבצל, הסלרי והגזר הקצוצים עד לרכות.
  3. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד לשחימות טובה ואפילו קריספיות של הבשר (לוודא כי כל הנוזלים התאדו).
  4. נוסיף את השיני שום ונטגן עוד חצי דקה.
  5. נוסיף את הרכז עגבניות ונערבב טוב.
  6. נוסיף 2.5 כוסות מים חמים, חצי כוס יין אדום+ 2 מצקות מי פסטה, מלח פלפל, סוכר, נערבב טוב ונבשל את הרוטב על אש בינונית- גבוהה ל10 דקות .
  7. נוריד לאש קטנה, נכסה עם מכסה ונבשל עוד שעה ( מידי פעם נערבב).
  8. נוסיף את הפסטה המבושלת ונערבב טוב יחד עם הרוטב למשך 5 דקות נוספות על אש בינונית.
  9. נגיש ונתענג.

בתאבון!

23 thoughts on “פוזילי בולונז

  1. אורית הגיב:

    הרוטב והבשר חייבים להיות שעה שלמה על האש? אין אפשרות למשהו קצר יותר? והבשר והירקות לא יישרפו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח אפשר גם פחות, אבל ככל שהרוטב מתבשל זמן רב יותר ככה הטעמים עמוקים יותר וטובים יותר

      1. karinmizrhahi הגיב:

        זה משנה באיזה יין משתמשים?

        1. Elita Ofek הגיב:

          יין אדום יבש

        2. Elita Ofek הגיב:

          לא משנה איזה סוג

  2. Meirav Horesh הגיב:

    היי! מכינה לילדים. מעדיפה בלי היין.. יש אפשרות אחרת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי היין , למרות שאין טעם ליין בסוף הבישול

  3. מאיה טייכטל הגיב:

    במקום הרכש אפשר רסק עגבניות של מוטי? ומה הכמות ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רק רכז או רסק עגבניות מרוכז יתאים פה – מחית ולךא רוטב עגבניות מרוסק זאת הכוונה

  4. אלמוג הגיב:

    לא צריך להוציא את הפסטה קצת אל דנטה? או לבשל לפי הזמן שבהוראות היצרן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בטח

  5. נטלי הגיב:

    וואי יצא לנו מדהים והקטע הוא שהפסטה הזאת משתבחת ככה שהיא במקרר יותר זמן

  6. מריאנה הגיב:

    מתכון מושלם!!! חוסל במהרה!

  7. רומי הגיב:

    אפשר יין לבן במקום אדום?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות מתאים, אפשר פשוט לוותר על היין

  8. לולי הגיב:

    אפשר לעשות את זה עם בשר עגל במקום בקר?

  9. אלמוג הגיב:

    אם מורידים את היין צריך להוסיף עוד מים?
    והאם להשתמש ברכז עגבניות רגיל או שאפשר להשתמש ב- muti?
    תודה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר כל רכז עגבניות שרוצים , ואם מורידים את היין , כן להוסיך מעט מים

  10. קארין בורוכוב הגיב:

    הי מאיפה המחבת העמוקה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מפוד אפיל

  11. סתיו הגיב:

    היי
    איך שומרים את הפסטה שתמשיך להיות טובה ולא להידבק בזמן הבישול הארוך של הבשר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הבשר אמור להיות מוכן לפני שמוסיפים את הפסטה . ואת תמיד יכולה לבשל אותה אל דנטה ולתת לה להמשיך להתבשל יחד עם הבשר אחרי עוד כמה דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *