אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים

פופקורן עוף

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

פופקרן עוף היא הגרסה הכשרה של פופקורן שרימפס ממסעדת צפרה, מדובר במנה גאונית וטעימה בצורה יוצאת דופן, היא מאוד פשוטה וקלה להכנה רק צריך להקפיד על כמה דברים קטנים כדי שהיא תצא מוצלחת מאוד.

בלילת הטמפורה צריכה להיות לא דלילה מידי ולא סמיכה מידי, והכי חשוב קרה מאוד ככל שהבלילה תיהיה קרה יותר כך הציפוי טמפורה שלנו יהיה קריספי יותר ולכן אני תמיד מוסיפה כמה קוביות קרח לבלילה.

במתכון שלי אני אוהבת ציפוי עדין וטעים של הספייסי מיונז שעוטף את הניגיסי עוף הקריספים האלה, אבל מי שאוהב מושחת וחריף יכול לגמרי להכין מנה כפולה של רוטב ספייסי מיונז.

מצרכים לעוף קריספי:

  • 350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

  • קמח טמפורה

    הוסף לסל
  • שמן צמחי לטיגון (קנולה, חמניות)

לציפוי רוטב ספייסי מיונז:

אופן ההכנה:

  1. נכין בלילת טמפורה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה, אך חשוב מאוד להשתמש במים קרים מאוד ומומלץ אפילו כמה קוביות קרח (ככל שהבלילת טמפורה תיהיה קרה יותר כך נקבל ציפוי קריספי יותר לעוף).
  2. נטבול את הקוביות עוף בבלילה ונטגן בשמן עמוק וחם מאוד עד להזהבה קלה.
  3. נוציא ונניח על נייר סופג את כל ערמת השניצלונים.
  4. נטבול את השניצלונים המטוגנים שוב פעם בבלילת הטמפורה ונטגן בשנית, הפעם נחכה שיהו שחומים יפה.
  5. נוציא ונייח על רשת ( עוד דבר שעוזר לנו בשימור הקריספיות)
  6. בקערה נערבב את כל מרכיבי הספייסי מיונז למרקם אחיד וחלק.
  7. בקערה נערבב את הפופקורן עוף שלנו יחד עם הרוטב טוב טוב ונגיש.

בתאבון!

10 thoughts on “פופקורן עוף

  1. מאיר מלכה הגיב:

    ערב טוב ! איפה קונים את כל התבלינים המיוחדים שאת משתמשת בהם
    לדוגמה שמן צ׳ילי , מיונז יפני

    1. Elita Ofek הגיב:

      את הכל ניתן לקנות בחנות שלי כאן בבלוג, עם משלוח עד הבית

      1. ציפי לאור הגיב:

        אפשר להחליף את העוף בשרימפס?
        אותם שלהי הכנה?

        1. Elita Ofek הגיב:

          כן ואותם שלבי הכנה

          1. לי הגיב:

            היי אליטה איזה סוג שרימפס לקנות לפופקורן שרימפס?
            תודה

          2. Elita Ofek הגיב:

            ג’אמבו , ולחתוך לריבועים קטנים אחרי בטיגון הראשון

  2. לי-אור הגיב:

    לשומרי כשרות אפשר להחליף את המיונז היפני במיונז רגיל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  3. hannah הגיב:

    אפשר להחליף את קמח טמפורה בקמח לבן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *