ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות עוף רכות ואדומות

קל | כשר | 35 דקות הכנה | 5 אנשים

סיר קציצות עוף רכות רכות ברוטב עגבניות מדוייק , וואלה לא צריך יותר מזה, אולי רק אורז עננים .

מצרכים:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 2 תפוחי אדמה קטנים מגורדים בפומפיה

  • 1 קישוא מקולף ומגורד בפומפיה

  • 1 בצל לבן מגורד בפומפיה

  • 1.5 כפות קטשופ

  • 1 ביצה

  • 3/4 כוס פירוקי פנקו

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית תבלין ראס אל חנות (לא חובה)

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית מלח

  • קורט פלפל שחור

  • לציפוי: 2 כוסות פירורי פנקו (לא חובה לצפות)

    הוסף לסל
  • שמן לטיגון

מצרכים לרוטב עגבניות של בית:

  • 30 עגבניות שרי חצויות

  • 2 עגבניות פרוסות גס

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 200 גרם רסק עגבניות מרוכז

    הוסף לסל
  • 3.5 כוסות מים חמים

  • 1.5 כפות סוכר

  • 1.5 כפיות מלח

  • 1/2 כפית כמון

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • קורט פלפל שחור טחון .

אופן ההכנה:

  1. נערבב את כל מרכיבי הקציצות ניצור קציצות שטוחות.
  2. נצפה בפירורי פנקו
  3. נטגן חצי דקה מכל דק במחבת עם מעט שמן רק לסגירה משני הצדדים ולא טיגון מלא , נניח בצד.
  4. במחבת עמוקה ורחבה עם 4 כפות שמן זית נטגן את העגבניות והעגבניות שרי עד שהן רכות מאוד והוציאו את כל המיץ.
  5. נוסיף את השיני שום הפרוסות נטגן עוד דקה.
  6. נוסיף את הרסק עגבניות, מים חמים ותבלינים, נבשל למשך חצי שעה לפחות עם מכסה.
  7. לאחר חצי שעה של בישול הרוטב נטחן את הרוטב למרקם חלק ואחיד בעזרת מוט בלנדר (לא חייב מי שלא רוצה) 
  8. נוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ונבשל עם מכסה עוד 20 דקות .
  9. מומלץ להגיש עם אורז עננים .

בתאבון!

10 thoughts on “קציצות עוף רכות ואדומות

  1. טל הגיב:

    במה אפשר להחליף את הקטשופ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר

  2. עמית הגיב:

    היי 🙂
    אפשר להכין על אותו רעיון עם בקר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  3. דניאל הגיב:

    האם ניתן להחליף את הפנקו שבתוך הקציצות בשיבולת שועל? הן יצאו אווריריות באותה המידה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  4. שי הגיב:

    היי אפשר להחליף את העגבניות שרי בעגבניות חתוכות במיץ ?

  5. לי הגיב:

    היי,
    האם אפשר לוותר א
    על תפוחי אדמה בקציצה? או להחליף במשהו אחר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *