ביתי, מתכונים

אונטרייב בסיר יציקה

20 דקות הכנה | 3 שעות בישול/אפייה | קל | כשר

הרבה זמן רציתי סיר יציקה ברזל טוב ויפה .
כי אין תחליף לבישול ארוך כשהוא מתבשל בסיר יציקת ברזל 
איתו יוצאים התבשילים הטובים והטעימים ביותר!
יש כמה יתרונות לבישול ארוך בסיר יציקה:
הוא מפזר את החום בצורה אחידה בכל הסיר.
הוא גם שומר על החום האידאלי בסיר לאורך כל זמן הבישול.
אפשר להכניס את הסיר יחד עם המכסה לתנור לחום גבוה ולהרבה זמן, הכנתי כאן סיר של אונטרייב (צלעות ללא עצם) ברוטב אדום עם תפוחי אדמה שיוצאים רכים רכים וטעימים בטירוף.

מצרכים:

  • 1 קילו קוביות אונטרייב (צלעות)

  • 2 בצלים לבנים פרוסים

  • 2 גזרים חתוכים גס

  • 3 שיני שום

  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

    הוסף לסל
  • 2 כפיות כמון

    הוסף לסל
  • 2 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 3 כפות רסק עגבניות

    הוסף לסל
  • 1 כף לימון כבוש (לא חובה אבל משדרג מאוד)

    הוסף לסל
  • 1 כף אריסה (לא חובה אבל משדרג מאוד)

    הוסף לסל
  • 1 ליטר מים חמים

  • 5-6 תפוחי אדמה בינונים שלמים וקלופים

  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:


1.בסיר יציקה עם שמן זית, נצרוב את קוביות האונטרייב מכל הצדדים לסירה, נמליח ונפלפל מעט.
2.נוציא ונניח בצד.
3.באותו הסיר (אפשר להוסיף עוד מעט שמן) נטגן את הבצל הלבן עד שקיפות. נוסיף שיני שום וגזר ונערבב טוב.
4.נוסיף תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון מלח ופלפל ונערבב שיפתחו בשמן.
5.נוסיף אריזה ולימון כבוש ונערבב.
6.נחזיר את קוביות האונטרייב לסיר ונערבב הכל כך שקוביות הבשר יצבעו בתבלינים.
7.נוסיף מים חמים (מאוד חשוב שיהיו חמים כדי שהבשר לא יתכווץ ויתקשה)
8.נוסיף רסק עגבניות ונערבב טוב.
9.נוסיף תפוחי אדמה, נכסה עם מכסה ונכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך 3 שעות.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *