Uncategorized, ביתי, מתכונים

אורז פרסי

40 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים

זה אולי קצת חוצפה מצידי להכין מנה מהמטבח הפרסי עם אורז מתאילנד אבל עם טעם ומרקם אי אפשר להתווכח, אורז הום-מלי מתאים בדיוק למנה זו! הוא פריך בצדדים ועסיסי במרכז עם ניחוח עשבי תיבול טריים. מנה חגיגית ומרשימה לאירוח.

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז הום-מאלי

    הוסף לסל
  • 2 ליטר מים רותחים +1 כפית מלח

  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 3-4 תפוחי אדמה פרוסים לעובי ½ ס״מ

  • 1 כפית כורכום

    הוסף לסל
  • ½+2 כפית מלח דק

    הוסף לסל
  • ½1 כוסות עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

אופן ההכנה:

  1. מרתחים סיר בינוני עם הרבה מים, מוסיפים 1 כפית מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים (כמו פסטה) ברתיחה עדינה למשך 10 דקות. מסננים את המים ומחזירים את האורז לסיר. מוסיפים את הירוקים הקצוצים ו ¼  כוס שמן זית נוספים ומערבבים.
  2. בסיר טפלון רחב ושטוח יוצקים ¼ כוס שמן זית ומפזרים כורכום. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות בתחתית הסיר.
  3. מעבירים את האורז המתובל לסיר עם תפוחי האדמה ומשטחים בעדינות (לא לדחוס). מכסים עם מגבת מטבח ומעל מכסה הסיר.
  4. מחממים את הסיר מעל להבה גבוהה למשך 10 דקות (כדי לצרוב את תפוחי האדמה).
  5. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים (ללא תוספת מים) למשך 40 דקות.
  6. לפני ההגשה הופכים את הסיר על מגש גדול.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *