
“Real cooking is more about following your
heart than following recipes.”
נעים מאוד, אני אליטה אופק
נעים מאוד,
אני אליטה אופק

נשואה לדניאל ואמא לאגם, מאיה וליה, חיה ונושמת אוכל טוב ולא מפסיקה לחקור ולגלות עולמות ושיטות בישול חדשות ומרגשות. מאוהבת במטבח, אבל לא פחות באירוח, הגשה וכל מה שכרוך בו.

אני בת להורים חירשים, אנשים אמיצים וחרוצים שהקדישו את רוב זמנם ומרצם כדי שלבנותיהן לא יחסר דבר, והאוכל – בהתאם. אמא שלי בישלה בחום ואהבה אוכל טעים ומנחם, צנוע ופשוט, שמיועד בעיקר להשביע ולא מתהדר בטכניקות מפוארות או מתיימר להביא בשורות פורצות דרך .
בחופשים הארוכים, כשההורים שלי לא יכלו להרשות לעצמם להתפנות לטפל בי ובאחותי אסתר, היינו נשלחות לסבתא שלנו ברוסיה, שחיה בבקתה קטנה בלב היער וניהלה חיים כפריים קלאסיים כמו בסיפור אגדה. מה שגדל בגינה הוא מה שהוגש בארוחות מדיי יום; מה שזרעת, גידלת, קטפת ושימרת הוא חומר הגלם הבלעדי שברשותך, ומה שתלמד לייצר ולרקוח – יבטיח את האיכות והטעם של האוכל שלך.
לימים, הכרתי את דניאל, והפכתי רעייה שמקיימת בית, התחלתי לבשל עבור בעלי וכמיטב הקלישאה – "עם האוכל בא התאבון".
תמיד היה לי חוש אסטתי מפותח ויחס דקדקני לפרטים ויחד עם העקרונות והיסודות ששלפתי מארגז הכלים המיוחד שאספתי, התגובות היו נלהבות ומצאתי את עצמי יותר ויותר מבשלת ומארחת. בין לבין היו לי גם שני רומנים קצרצרים עם ענף המסעדנות, שהרחיבו את אופקיי והקנו לי מיומנויות, שיטות ונסיון אבל לא גרמו לי לזנוח את ה"דיי ג'וב" שלי, כמתורגמנית לשפת הסימנים והיחסים שלי עם המטבח נשארו תחביב נחשק ומפותח.


בשלהי קיץ 2019 יצאתי לי לארוחת צהרים מחוץ למשרד, כאשר אופניים חשמליים שפגעו בי בדרך גזרו עליי גבס מכף הרגל ועד אמצע הירך, ריתוק מלא לכיסא גלגלים ולמעשה – נכות ממשית ובידוד כפוי ופתאומי.
מהמקום הנזקק (כמעט סיעודי) ועמוס הרחמים העצמיים שבו מצאתי את עצמי, נולד הבלוג הצבעוני והשמח, המגרה והאופטימי שלי.
הצפייה הארוכה בתוכניות הבישול שהצטרפה ליחסים העמוקים שפיתחתי עם המטבח, הפכו את הלימון ללימונדה, ואת הזמן הפנוי מילאו ה"שידורים" שלי אליכם מהמטבח הפרטי שלי שהותאם לגובהו של כיסא הגלגלים.






רפרטואר המתכונים גדל וגדל, כאשר כולם מבוססים על טהרת איכות המוצרים, ולאו דווקא על כמות המרכיבים שיש בכל מנה. מכאן הוצפו השאלות – איפה ניתן למצוא את הפרודוקטים.
בתור מי שבעצמה רוכשת את אותם המרכיבים, הבנתי שהמצוקה נובעת מכך שיש לחפש במקומות מסויימים כל מוצר כשלעצמו – בין אם זה רוטב מהמזרח, תבלין מאמריקה או ממרח אירופאי.
מכאן הגיעה ההשראה שלי לפתוח את החנות שלי, מקום שמאגד מוצרי פרימיום מכל העולם, תוך חווית קנייה פשוטה ונוחה.
בהתחלה יצרתי קשר עם הספקים המוכרים בשוק, והזמנתי אליי הביתה סחורות. כן כן, כל מערך ההזמנות עבר דרכי ודרך סלון ביתי.
כשקהל הלקוחות גדל, והמקום בסלון אזל, הבנתי שזה הסימן שלי לאזור אומץ ולהתחיל לחשוב בגדול.
מאז הספקתי לעבור כבר 3 מחסנים, כאשר כל פעם שעברתי מחסן חשבתי שזה הגודל שיספיק לי לשנים הקרובות, אבל בזכותכם ובזכות הביקוש למוצרים בחנות שלי, הופתעתי כל פעם מחדש ו"נאלצתי" (בשמחה ענקית) להגדיל את המחסן שלי עוד ועוד ועוד.
גדילת החנות הביאה עימה ספקים חדשים שהחליטו ללכת איתי יד ביד, ויחד ייצרנו מוצרים משותפים.
יצרתי עם חברת "תבליני פרג" את התבלין הראשון שלי, תבלין פוטטו, שהצלחתו האדירה הובילה ליצירת עוד 2 תבלינים משותפים, תבלין פיצה ותבלין לפופקורן.
התהליך היה ארוך ולא פשוט, טעמתי וניסיתי אינסוף תרכובות שונות, תוך התחשבות בפרטים הקטנים, ודיוק מירבי עד לטעם שאני דמיינתי בראשי. מאז עוד ועוד מותגים אהבו את הרעיון ויצרנו יחד מוצרים שמשלבים ערכים של איכות ודיוק, עם הטאצ' האישי שלי.


אחרי תקופה של הרחבת בלוג המתכונים באתר שלי, החלטתי להיפתח לעוד אופקים ולהוציא לאור לראשונה ספר מתכונים משלי. תוך כדי הריון עם ליה הבת השלישית שלי, התחלתי לרכז את כל מנות המטבח האסייתי הפופולריות שלי, חלקן שחזורים של מנות ממסעדות אהובות וחלקן פרי יצירתי לאחר שביצעתי אינסוף נסיונות.
המטרה של הספר היא לאגד במקום אחד את כל הדרוש לחובבי המטבח האסייתי, החל מחומרי הגלם הנדרשים, כלי המטבח, שיטות חיתוך, טיפים לבישול, הגשה ועוד.
הספר זמין לרכישה בפריסה ארצית גם בחנויות הספרים וגם באתר שלי, ועד היום כל הזמנה של ספר המתכונים מרגשת אותי כאילו זו ההזמנה הראשונה.
תמיד אמרתי שאני בוחרת את המוצרים שלי בפינצטה. לימים, הבנתי שלמשפט הזה יש הרבה יותר משמעות ממה שחשבתי. שנים על גבי שנים שאני משתמשת במלקחיים דקות במטבח שקיבלתי מחבר, בין אם לסידור הצלחת, טיגון, בישול פסטה ועוד. אחרי שקיבלתי אינספור שאלות לגבי "הפינצטה", הבנתי שהצורך של חומרי גלם מעולים הוא לא רק במוצרי מזון, אלא גם בכלי מטבח.
זו הייתה שריקת הפתיחה שלי לקולקציית הHOME, לאט לאט ייבאתי עוד ועוד מוצרים עד שהתרחבתי גם לעולמות האירוח והגשה, ולאו דווקא כלים פרקטים למטבח.
כיום, אני מסתכלת בגאווה והתרגשות על שולחנות האירוח שלי, כיוון שבנוסף למתכונים שלי אני גם מעצבת את השולחן עם שלל מוצרי הבית והדקורציה מהקולקציה הייחודית שלי.


אם פעם המוצרים בחנות שלי היו תוספות נחמדות למתכונים, היום הם כבר ממש מוצרי צריכה עבור המנות הכי שגרתיות. מכאן הבנתי שאני צריכה לפתוח את החנות שלי לעוד אופקים, מעבר לחנות האינטרנטית שלי.
באוגוסט 2024 הכנסתי את החנות שלי ל"וולט", כדי לספק לכם את המוצרים שלי במהירות האפשרית, וגם כדי להשיק מוצרים חדשים שהכנסתי לחנות שדורשים קירור או הקפאה. בדצמבר 2024 פתחתי בפעם הראשונה חנות זמנית, "פופ אפ" של מוצרים אסייתים. אין לתאר כמה שהאירוע הזה היה מרגש. שמחתי לראות את כמות האנשים שהגיעה, את ההתלהבות בעיניים כשמסתכלים על המוצרים במדפים, זה גרם לי להבין שבאמת עשיתי כאן משהו מיוחד.
אבל בעיקר, שמחתי לפגוש את כל הלקוחות שהגיעו מכל חלקי הארץ, מצפון ועד דרום, עד ללב תל אביב, כל זה כדי להנות מה"פופ אפ" שלי.
מיום ליום אני מדייקת עוד ועוד את החנות שלי כדי לעשות משהו שטרם נראה. אתם יכולים להיות בטוחים שאני חולמת בגדול, וכפי שהשנים האחרונות הוכיחו לי – חלומות אכן מתגשמים.

