ביתי, מתכונים

כרוב ממולא

30 דקות הכנה| בינוני | כשר | 6 סועדים

כרוב ממולא באינסטינקטים שלי, בטיפים של סבתא שולה, ובהשראת אמא שלי האחת היחידה.
את הטיפ הכי חשוב של הגלגול בלי הסגירה בקצוות למדתי מסבתא שולה, יישמתי אותו על זיכרון ילדות שלי מהכרוב של סבתא סבטה יחד עם כמה שינויים קלים בתיבול, יצא לי את אחד הסירים הכי הכי טובים שיצאו לי בחיים. כולם כולל כולם טרפו! שעתיים אחרי הסיר כבר נגמר וזה לא מובן מאילו בבית של 5 נפשות שלכל אחד יש דרישות .

מצרכים למילוי בשר:

מצרכים נוספים:

אופן ההכנה:


1.חותכים את החלק הקשה של הכרוב (הליבה) כמה שאפשר. 
2.מכניסים את הכרוב לסיר עם מים רותחים למשך 15 דקות עד 30 דקות (הופכים את הכרוב מידי פעם שיתרכך מכל הצדדים. 
3.נתחיל לקלף עלה עלה כשהכרוב עוד במים ונניח בצד את כל עלי הכרוב.
4.בקערה נערבב את כל מרכיבי מלית הבשר לתערובת אחידה.
5.בסיר רחב ועמוק נסדר בתחתית פרוסות בצל ועגבנייה, זה נותן טעם מדהים לסיר וגם שומר על הממולאים למטה שלא ישרפו.
6.נעבור לעבודת הגלגול:
7.נניח עלה כרוב ונחתוך אותו לחצי, חצי אחד ישאר עם ״הוריד״ (החלק הקשה באמצע) ואז גם אותו נחתוך (ראו בסרטון) זאת השיטה הכי קלה לקבל 2 עלים יפים, שווים ונוחים לגלגול ללא החלק הקשה .
8.נניח כמות יפה של מלית בשר בקצה התחתון של עלה הכרוב ולרוחבה אבל לא עד הקצוות בצד, אותם נשאיר ריקים ונתחיל לגלגל מבלי לסגור בצדדים.
9.נניח את הממולאים בסיר אחד ליד השני. 
10.עד שנסיים את כל עלי הכרוב והמלית.
11.נזלף מעל כל הממולאים שמן זית ונפזר מעט מלח .
12.בעקרה נערבב רסק עגבניות, רכז רימונים, מיץ לימון, מלח, פלפל ו2 כוסות מים.
13.נמזוג את הנוזל על כל הממולאים, נמזוג עוד מים עד שהם מכסים את כל הממולאים וקצת יותר.
14.נניח מעל צלחת (כדי שישארו צמודים אחד לשני כמו חיילים לאורך הבישול). 
15.נבשל על אש גבוה עד לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה עוד שעה .
16.אם כל הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף עוד מעט מים בזמן הבישול.


נגיש ונתענג.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *