30 דקות הכנה | קל | כשר | 8 סועדים
כדורים אדומים
ככה אנחנו קוראים להם בבית, זה בתכלס כדורי עוף קטנים מאוד מאוד פשוטים ולא מתוחכמים וזאת כנראה גם הסיבה שאין ילד שלא אוהב אותם, ליה ממש מחסלת אותם כמו סוכריות, אני משחילה להם שם גזר ובצל בתוך הקציצה לקצת בריאות, ומרגישה טוב עם עצמי.
המתכון הוא לקילו עוף טחון, שזה מלא כדורים קטנטנים, כי מה לעשות עכשיו שיש לי סוטאג׳ ענק אני מרשה לעצמי להכין סירים לגדוד, במקרה הזה כל הכדורים נאכלו ביום ולגמרי הייתי יכולה להכין גם קילו וחצי, הכל נכנס לסטואג׳ המטורף הזה ! הוא מפוד אפיל ויש להם עוד מלא סוגים בצבעים מהממים וגדלים שונים, שלי בגודל של 40 ס״מ ויכול להכיל 8.5 ליטר, כן מטורף, בקיצור אין כיף כמו לבשל עם סוטאג׳ נוח מקסימום, תנסו.
מצרכים:
לרוטב:
אופן ההכנה:
1.בקערה נערבב את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה .
2.ניצור כדורים קטנים (תסמכו עליי הם יותר אוהבים כדורים קטנים).
3.נסדר את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.
4.נזלף מעל הכדורים מעט שמן זית.
5.נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות.
6.בסוטאג׳ גדול ורחב עם שמן זית, נטגן בצל לבן עד שקיפות.
7.נוסיף שום כתוש ונערבב 2 שניות.
8.נוסיף פפריקה מתוקה ונפתח אותה שניה בשמן.
9.נוסיף את רסק העגבניות, מים, מלח, פלפל, סוכר ונערבב טוב .
10נוסיף את כדורי העוף האפויים, נערבב טוב, נכסה ונבשל על אש קטנה עוד 10/15 דקות .
בתאבון!