30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

מגולגלות של אמא שלי
זה מתכון נוסטלגי ופשוט, לא צריך מיקסר את הבצק לשים בידיים בסבלנות כמה דקות עד שנוצר בצק אחידאבל אפשר גם במעבד מזון.
הקלאסיקה היא למרוח ריבה, אפשר כמובן למרוח כל ממרח מתוק אחר שבא לכם, שוקולד, תמרים, פיסטוק וכו.
מצרכים לבצק:
מצרכים נוספים:
אופן ההכנה:
1.בקערה נערבב את כל מרכיבי הבצק ונלוש עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם במעבד מזון) בהתחלה התערובת פירורית וככל שמעבדים את הבצק הוא הופך לחלק ואחיד.
2.נחלק את הבצק ל3 .
3.נרדד כל חלק עד לעובי של 1/2 ס״מ .
4.נמרח על כל הבצק המרודד ריבה.
5.נגלגל את הבצק לרולדה .
6.נניח 3 רולדות על מגש עם נייר אפייה.
7.בעזרת סכין נחרוץ חריצים (בעצם נסמן איפה נחתוך בהמשך את הרולדה לעוגיות , וגם על מנת שהבצק יאפה בצורה אחידה וטובה והמילוי לא ינזל מהצדדים).
8.נכניס את הרולדות לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות .
9.נוציא מהתנור, נחתוך לפרוסות כל עוד הרולדה חמה.
10.נפזר אבקת סוכר מעל הכל ונחכה שהעוגיות יתקרר ויתקשו מעט.
בתאבון!