מתכונים, פסטות

מנפרדין בחמאת לימון אספרגוס וארטישוק איטלקי

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

יש לי מתכון ותיק של פסטה ברוטב חמאת לימון, לפני כמה שנים הוספתי לה גם רבעי ארטישוק מתובלים ואספרגוס וזאת הפכה להיות מנת פסטה קבועה אצלי באירועים מיוחדים כשבא לי לפנק את האורחים שלי במנה פרימיום.

בחרתי בפסטה מנפרדין כי הצורה שלה היא קונצנזוס, כולם אוהבים אותה, כולם מתחברים אליה, היא יפיפיה ומנפרדין של די מרטינו היא גם באיכות יוצאת דופן. לכן זאת פסטה שלקחתי עליה בלעדיות בארץ ולא תמצאו אותה בשום חנות אחרת.

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה מנפרדין

    הוסף לסל
  • 6-7 רבעי ארטישוק מתובל (מגיע בצנצנת)

    הוסף לסל
  • 1 חבילת אספרגוס חתוך גס (להיפטר מהחלק התחתון של האספרגוס 2 ס״מ)

  • מיץ מלימון אחד (4-5 כפות)

    הוסף לסל
  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 40 גרם חמאה

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 3 מצקות מי פסטה (המים בהם הפסטה התבשלה)

  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • פרמזן מגורד (תוספת מעל בהגשה)

אופן ההכנה:

1.בסיר עם מים רותחים ו2 כפות מלח נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה.

2.במחבת נמיס חמאה יחד עם שמן זית (השילוב של שניהם גם טעים וגם עוזר לחמאה לא להישרף)

3.נטגן את שיני השום והאספרגוס למשך דקה.

4.נוסיף את הארטישוק, גרידת לימון, מיץ לימון, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ונערבב טוב .

5.נוסיף 3 מצקות מי פסטה ונערבב שוב.

6.נוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב נקפיץ דקה שתיים,נעביר לצלחת,

7.נגרד מעל פרמזן ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *