Uncategorized, אסייתי, מתכונים, סלטים

סלט מלפפונים ויראלי

25 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

יש סלט ויראלי שהייתי חייבת להכין בגרסה שלי 
מה הויראליות? הקטע של הקראנצ׳ אורז, קטע מגניב וטעים אהבתי.
לוקחים שאריות אורז לבן שנשאר לכם אתמול, מניחים על מגש עם נייר אפייה, מזלפים סויה, שמן שומשום וקצת קראנץ׳ צ׳ילי אם יש לכם ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שזה קריספי ושחום.
מוסיפים את זה על סלט וזאת באמת אחלה תוספת קראנצ׳ית וטעימה.
קחו מתכון גם לרוטב ממש מעולה ששידכתי לו.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אורז לבן מבושל

    הוסף לסל
  • 3 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 1 כף שמן שומשום

    הוסף לסל
  • 2 כפיות ממרח פלפל צ׳ילי ושום קראנצ׳י (יש בחנות שלי אבל לא חובה)

    הוסף לסל
  • טונה משימורים או סלמון אפוי

    הוסף לסל
  • 3 מלפפונים חתוכים לסהרונים (ראו לפי הסרטון)

  • 1/2 אבוקדו

  • חופן עירית קצוצה

  • חופן עלי כוסברה

  • חופן עלי נענע

מצרכים לרוטב שומשום בוטנים:

אופן ההכנה:


1.בתבנית עם נייר אפייה נניח אורז לבן, נוסיף סויה, שמן שומשום וממרח צ׳ילי .
2.נערבב הכל טוב כך שכל האורז נצבע בסויה.
3.נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות עד שהאורז קראנצ׳י.
4.נוציא ונניח לצינון (כשהוא מתקרר הוא הופך ליותר קראנצ׳י)
5.נחתוך את כל מרכיבי הסלט ונניח בקערה.
6.בקערה נערבב טוב את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד וסמיך.
7.נוסיף את האורז הקארנצ׳י לסלט, נמזוג בנדיבות מהאורז, נערבב ונגיש.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *