אסייתי, מוקפצים, מתכונים, נודלס

פאד צ׳יקן

15 דקות הכנה | קל | כשר | 3 סועדים


מוקפץ של אטריות אורז של מסעדות, עם עוף ברוקולי,פטריות ורוטב מתוק אוממי כמו שאני אוהבת.
מאז שיש לי בחנות את אטריות האורז של המסעדות קשה לי לחזור ליבשות, ההבדל במרקם ובטעם הוא שמיים וארץ, כמובן למי שאין תמיד אפשר לבשל אטריות אורז יבשות לפי הוראות היצרן ולהוסיף לנודלס, חוץ מזה אפשר להשתמש בכל סוג נודלס שבא לכם למוקפץ הזה, אין חוקים, הכל יצא טעים אם תתארגנו על 3 רטבים שהם הבסיס לכל המוקפצים: סויה, סויה מתוקה כהה, ורוטב פטריות צמחוני או צדפות.

    מצרכים:

    • 350 גרם קוביות חזה עוף

    • 3 כפות סויה

      הוסף לסל
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (עוזר לרכך את העוף ושלמור עליו עסיסי ולא יבש במוקפץ)

    • 2 חבילות אטריות אורז של מסעדות 400 גרם (אפשר גם אטריות יבשות שמבשלים)

      הוסף לסל
    • חופן ברוקולי

    • 1 בצל לבן פרוס

    • חופן פטריות שימאגי או פטריות אחרות שיש לכם

    • 1 כפית שום כתוש

      הוסף לסל
    • 4 כפות סויה

      הוסף לסל
    • 3 כפות רוטב פטריות צמחוני (הוי סטיר, או רוטב צדפות הויסטר)

      הוסף לסל
    • 2 כפות רוטב סויה מתוקה כהה

      הוסף לסל
    • 2 כפות סוכר חום

    אופן ההכנה:


    1.בקערה נשרה את קוביות חזה העוף ב3 כפות סויה ו1/2 כפית אבקת סודה לשתייה למשך 10 דקות .
    2.בווק עם מעט שמן נקפיץ על אש גבוהה את העוף 2 דקות.
    3.נוציא את העוף ונניח בצד.
    4.באותו הווק עם עוד מעט שמן, נקפיץ את הברוקולי, הבצל והשום למשך דקה.
    5.נוסיף את הפטריות והעוף המוקפץ ונקפיץ עוד חצי דקה.
    6.נוסף את אטריות האורז, סויה מתוקה כהה, סויה, רוטב פטריות, סוכר ונקפיץ שתי דקות נוספות עד שהאטריות מתרככות, 7.הופכות לשקופות וסופגות את כל הטעם והצבע של הרטבים.
    נגיש ונזלול.

    בתאבון!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *