ביתי, מתכונים

פלוב

30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

הפלוב של אמא שלי , הוא הפלוב הטעים בעולם. צריך רק לדייק במתכון ויצא לכם בול.

  • 1 קילו קוביות פרגית

  • 4 בצלים לבנים פרוסים

  • 4 כוסות אורז עננים (אורז אוסטרלי חצי עגול, יש בחנות שלי)

    הוסף לסל
  • 6 גזרים חתוכים למקלות קטנות

  • 1 ראש שום

  • 1.5 כפיות זרעי כמון

  • 1.5 כפות מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 6 כוסות מים חמים

  • 4 כפות שמן צמחי לטיגון.

אופן ההכנה:

1.בסיר עם שמן נטגן את הפרגיות טוב טוב עד השחמה יפה, נמליח ונפלפל כמובן.

2.נוסיף את הבצל ונמשיך לטגן עד שהכל מוזהב וחצי מקורמל.

3.נפזר שכבה של גזר, נמליח, נפלפל ונוסיף זרעי כמון .

4.נשטוף ונסנן טוב את האורז, נניח את האורז בשכבה יפה על הגזר.

5.נמליח, נפלפל ונפזר עוד מעט זרעי כמון.

6.נמזוג מים חמים, נניח באמצע ראש שום שלם .

7.לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה ונבשל למשך 25 דקות עם מכסה .

8.נגיש לקערה גדולה ומפנקת ככה שכל האורז מתערבב עם הבצל, הפרגיות והגזר.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *