מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

צזיקי של פרסים

15 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

לפני כמה חודשים היינו בחופשה בפארם האוס באוקספורד, הייתה שם מסעדת פופ אפ פרסית מעולה, מסתבר שהיא נחשבת לאחת המסעדות הטובות באנגליה שקשה למצוא בה מקום, בכל אופן האוכל שם היה מדהים והכי בלט בעיני זה ציזיקי פרסי כזה עם מלפפונים עם שמן נענע וסומק הוא היה מטורף בטעם.
מאז שחזרנו הכנתי אותו עשרות פעמים, הפעם צילמתי את כל השלבים וכתבתי לכם מתכון.


מצרכים:

אופן ההכנה:

1.נפרוס את המלפפונים לפרוסות דקות ב ונניח בצד.

2.בקוצץ נטחן למרקם חלק עלי נענע, עלי כוסברה, שמן זית ומלח.

3.את המקבל אפשר לשמור בצנצנת סגורה ואטומה במקרר עד שבוע.

4.בעקרה נערבב יוגורט עם מלפפונים וקורט מלח.

5.נזלף מעט מהמקבל עשבים שהכנו, נפזר מעל הכל סומק ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *