ביתי, מתכונים

קדרת אונטרייב מנחמת

25 דקות הכנה | 3.5 שעות בישול | קל | כשר | 6 סועדים

סיר קדרה של קוביות אונטרייב (צלעות) בשר רך ומעט שומני שמתאים לבישול ארוך בתנור , הוא מתפרק ונימוח בפה וזה חלום. אתם כמובן יכולים להשתמש בכל בשר אחר שמתאים לבישול ארוך

מצרכים:

  • 1 קילו קוביות אונטרייב (צלעות)

  • 2 בצלים לבנים פרוסים

  • 20 תפוחי אדמה מיני שלמים וקלופים

  • 5 כוסות שעועית לבנה מבושלת (סנפרוסט)

  • צרור כוסברה קצוצה דק דק

  • 1 כף תבלין פוטטו שלי

    הוסף לסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה

    הוסף לסל
  • 1 כף כורכום

    הוסף לסל
  • 1 כף כמון

    הוסף לסל
  • 3 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

    הוסף לסל
  • 4 כפות רסק עגבניות

    הוסף לסל
  • 1 שקית ציר בקר מרוכז (יש בחנות שלי אבל לא חובה זה רק מאוד משדרג)

    הוסף לסל
  • 1 ליטר מים חמים

  • 3 כפות שמן

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

1.בסיר עם מעט שמן נטגן את קוביות האונטרייב מכל הצדדים, נמליח, נפלפל, נוציא ונניח בצד.

2.באותו הסיר עם השמן שטיגנו בו את קוביות האונטרייב, נטגן את הבצלים עד הזהבה.

3.נוסיף את כל התבלינים, נערבב ונפתח בשמן לחצי דקה.

4.נחזיר את קוביות האונטרייב ונערבב טוב שגם הם יצבעו בתבלינים.

5.נוסיף שעועית לבנה, כוסברה קצוצה, רסק עגבניות ציר בקר ונערבב טוב.

6.נניח את תפוחי האדמה השלמים בסיר בין קוביות הבשר, נוסיף מים חמים (לא מים קרים זה יכווץ את הבשר ויקשיח אותו) .

7.נביא לרתיחה, נכסה במכסה ונכניס לתנור על 180 מעלות למשך 3-4 שעות. חשוב לשים לב ולהסתכל מידי פעם שהמים לא מצטמצמים מידי ולהוסיף מים חמים במידת הצורך.

8.חצי שעה אחרונה נוציא את המכסה כדי שתפוחי האדמה והבשר ישחימו יפה ורק אז נוציא מהתנור.

9.נגיש לכל דיירי הבית רצוי לצד אורז לבן.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *