2 שעות הכנה | בינוני | כשר | 3 צנצנות בינוניות

כשהייתי ילדה, ההורים שלי שלחו אותי ואת אחותי בכל חופש גדול לסבתא טוניה שגרה ברוסיה, היא הייתה גרה בבקתה ביער ונמצאת שם כל תקופת הקיץ, היא החמיצה והתסיסה כל דבר שגידלה בגינה, היא הייתה גם מכינה מאות ריבות מכל סוגי הפירות שגידלה בגינה, היה לה חדר עם אלפי צנצנות.
הריבות שלה היו הכי טעימות בעולם, גם כי היא גידלה את הפירות הכי טעימים שיש (אוכמניות שחורות/ אדומות/ לבנות, תותים, פטל, דובדבנים, תפוחים ועוד ועוד).
אני אז עוד לא ממש התעניינתי בבישול אבל מזל שהיא לימדה את אמא שלי להכין את הריבות שלה והיום אמא שלי העבירה אליי את כל הטיפים והשיטות להכין את הריבות הטעימות שלה.
יישמתי את כל הטיפים שלה על ריבת המשמשים שהכנתי השבוע, ויצא מדהים!
מצרכים:


אופן ההכנה:
1.במחבת רחבה ועמוקה נניח את המשמשים החתוכים יחד עם הסוכר, נכסה את המחבת במגבת למשך שעה לפחות או רצוי לילה שלם.
2. לאחר שהמשמשים והסוכר התאחדו, נניח את המחבת על הכיריים, על אש בינונית ונביא לרתיחה.
3.לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה ונבשל במשך 20 דקות.
4.לאחר 20 דקות בישול, נוריד מהאש ונניח לריבה לנוח ולהתקרר מעט (30 דקות).
5.נחזיר את המחבת לאש ונביא שוב לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עוד 20 דקות , את הפעולה הזאת נעשה שלוש פעמים.
לאחר שלושה סבבים של בישול , נוריד מהאש נתן לריבה להתקרר ונעביר את הריבה לצנצנות סגורות ואטומות היטב.
בתאבון!