מנות ראשונות, מתכונים

ריזוטו תירס

30 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים


מתכון כל כך טעים וכל כך פשוט מ5 מרכיבים בלבד .
חבר טוב פעם אמר לי שההבדל בין מנה של מסעדה למנה של בית הוא התיבול.
במסעדה כל שלב מקבל תיבול, אז אימצתי את העיקרון, תיבלתי בכל שלב וחד משמעית יוצאת מנה טובה יותר וטעימה יותר.

מצרכים:

  • 5 קלחי תירס לבנים

  • 2 כוסות חלב

  • 750 ליטר מים

  • 250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

  • 100 גרם פרמזן מגורד

  • 35 גרם חמאה

    הוסף לסל
  • כפית וחצי מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל

אופן ההכנה:


1.בסיר עם מים חמים, חלב וכף מלח נבשל את קלחי התירס למשך 40 דקות. 
2.בעזרת סכין חדה נחתוך את גרגרי התירס מהקלחים המבושלים.
3.במחבת נמיס חמאה, נוסיף את גרגירי התירס, נתבל בקורט מלח ונקפיץ דקה שתיים.
4.נוסיף שמנת מתוקה, עוד קורט מלח ופלפל שחור נערבב 2-3 דקות נוספות .
5.נוסיף 50 גרם פרמזן מגורד ונמשיך לערבב עד שהשמנת מצטמצמת ולריזוטו יש מרקם יותר עיסתי.
6.נוריד מהאש, נגיש לצלחת, נפזר עוד פרמזן מגורד ונגיש.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *