ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות עוף ברוטב חמוסטה

30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

קציצות עוף עם מלא ירק בפנים, ותערובת אחת גאונית שפרג יצרו, הם קראו לה תערובת ללביבות, אני הכרתי אותה בחנוכה, הכנסתי לחנות שלי ושילבתי אותה בכל הלביבות.


נשארה לי שקית שלמה בבית, וחשבתי למה לא להוסיף אותה לתערובת קציצות, יש בה מכל טוב: בצל אפוי, עשבי תיבול, שבבי תפו״א ותבלינים וזה בדיוק מה שכל קציצה הייתה רוצה שנוסיף לה.


בקיצור שיניתי את השם של המוצר בחנות שלי לתערובת לקציצות, ואני מוסיפה אותה לכל קציצה מאז, אם נשאר לכם מהתערובת עוד מתקופת חנוכה הנה מצאתי לכם מה לעשות איתה, ואם אין לכם אותה גם שווה להתארגן עליה היא ואו.

מצרכים:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 1 גזר מגורד

  • 1 קישוא מגורד

  • 1 תפו״א מגורד (לא חובה)

  • 1 בצל לבן מגורד

  • 1 כוס תערובת לקציצות של פרג

    הוסף לסל
  • 1 כפית כמון

    הוסף לסל
  • 1 כפית כורכום

  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 1 כפית מלח

    הוסף לסל
  • 1 ביצה

מצרכים לרוטב חמוסה:

  • 2 בצלים לבנים פרוסים

  • 4 שיני שום

  • 2 קישואים חתוכים גס

  • 5 גבעולי סלרי חתוכים גס

  • 2 כפיות כמון

    הוסף לסל
  • 2 כפיות כורכום

  • 1 כף סוכר

  • 2 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • מיץ מלימון אחד (4 כפות)

    הוסף לסל
  • 700 מ״ל מים חמים

  • 1 כף לימון כבוש של פרג יש בחנות שלי (לא חובה רק שידרוג)

    הוסף לסל
  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

1.נערבב את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה וניצור קציצות אחידות.

2.במחבת עם מעט שמן זית נצרוב את הקציצות משני הצדדים להשחמה וסגירה .

3.נוציא את הקציצות ונניח בצד.

4.באותה מחבת נוסיף עוד מעט שמן זית ונטגן בצל, סלרי, שום וקישואים למשך שתי דקות.

5.נוסיף תבלינים, לימון כבוש, מיץ לימון ומים.

6.נביא לפתיחה, נוסיף את הקציצות לרוטב חמוסה, נבשל על אש קטנה עם מכסה למשך 25 דקות ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *