אסייתי, מתכונים

פלה תקאי (דג מטוגן עם סלט תאילנדי)

30 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים

אמנון טרי מטוגן בשלמותו, עם סלט תאילנדי חמוץ מתוק .סלט מרענן עם גמבה, נענע, בזיליקום, כוסברה, נבטים, קשיו, מנגו, בצל, צ׳ילי ,מכל טוב מה שנקרא.

רוטב של ליים ורוטב דגים עם קצת סוכר שיהיה לנו מתוק כמעט כמו דבש.

מטגנים את האמנון הטרי מניחים על מצע של כרוב , מוזגים עוד רוטב מעולה, סלט מעל ומגישים.

מצרכים:

  • 1 דג אמנון טרי שלם

  • 1 כוס קמח

    הוסף לסל
  • שמן לטיגון

  • רבע כרוב לבן פרוס

מצרכים לסלט תאילנדי:

  • 1 מנגו פרוס לג׳וליינים בעזרת קולפן תאילנדי

  • 2-3 בצל ירוק קצוץ

  • 1 פלפל אדום פרוס דק

  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק

  • 1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ

  • חופן עלי בזיליקום

  • חופן עלי כוסברה

  • חופן עלי נענע

  • חופן נבטים סינים

  • 1/2 כוס קשיו קלוי

מצרכים לרוטב חמוץ מתוק תאילנדי:

אופן ההכנה:


1.נייבש טוב את הדג בנייר סופג
2.נצפה בקמח, ננער ונטגן בשמן עמוק וחם עד השחמה יפה משני הצדדים.
3.נוציא ונניח על רשת לשמור על הקריספיות
4.בקערה נערבב טוב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
5.נמזוג את רוב הרוטב על הסלט ונערבב טוב .
6.נניח את האמנון על מצע כרוב לבן פרוס שהנחנו בצלחת.
7.נמזוג מהרוטב שהשארנו על הדג.
8.נניח חופן נדיב של הסלט מעל הדג ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *