20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
יש לי מתכון ותיק של פסטה ברוטב חמאת לימון, לפני כמה שנים הוספתי לה גם רבעי ארטישוק מתובלים ואספרגוס וזאת הפכה להיות מנת פסטה קבועה אצלי באירועים מיוחדים כשבא לי לפנק את האורחים שלי במנה פרימיום.
בחרתי בפסטה מנפרדין כי הצורה שלה היא קונצנזוס, כולם אוהבים אותה, כולם מתחברים אליה, היא יפיפיה ומנפרדין של די מרטינו היא גם באיכות יוצאת דופן. לכן זאת פסטה שלקחתי עליה בלעדיות בארץ ולא תמצאו אותה בשום חנות אחרת.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.בסיר עם מים רותחים ו2 כפות מלח נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה.
2.במחבת נמיס חמאה יחד עם שמן זית (השילוב של שניהם גם טעים וגם עוזר לחמאה לא להישרף)
3.נטגן את שיני השום והאספרגוס למשך דקה.
4.נוסיף את הארטישוק, גרידת לימון, מיץ לימון, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ונערבב טוב .
5.נוסיף 3 מצקות מי פסטה ונערבב שוב.
6.נוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב נקפיץ דקה שתיים,נעביר לצלחת,
7.נגרד מעל פרמזן ונגיש.
בתאבון!