ביתי, מנות ראשונות, מתכונים

נשנושי תפוח אדמה רכים

20 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

נשנושי תפוחי אדמה קטנים עם שמנת וסחוג בייתי .
לקחתי תפוחי אדמה קטנים שלמים בקליפתם, בישלתי במים רותחים.
מערכתי, שימנתי, המלחתי והכנסתי לתנור .
הם יוצאים קריספיים בחוץ ורכים בפנים.
עם תוספת של שמנת חמוצה וסחוג ירוק בייתי זה היה ביס חלום.

מצרכים:

  • 10 תפוחי אדמה קטנים שלמים בקליפתם

  • קורט מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור גרוס

    הוסף לסל
  • שמנת חמוצה

מצרכים לסחוג בייתי:

  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים גס

  • צרור נדיב של כוסברה

  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל
  • כוס שמן זית איכותי

    הוסף לסל

אופן ההכנה:


1.במעבד מזון או נינג׳ה נטחן את כל מרכיבי הסחוג למרקם חלק ואחיד.
2.בסיר עם מים רותחים, נבשל את תפוחי האדמה למשך 15 דקות ועד שהמזלג ננעץ בקלות .
3.נניח את תפוחי האדמה על מגש עם נייר אפייה , נניח על תפוחי האדמה נייר אפייה ונמעך את תפוחי האדמה עד לגובה של 3 ס״מ . לא פיתה מידי .
4.נשמן את תפוחי האדמה בנדיבות, נפזר מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות 5.עד שתפוחי האדמה שחומים כמו שצריך.
6.נסדר את תפוחי האדמה בצלחת, נוסיף שמנת חמוצה מעל, נגיעות סחוג בייתי ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *