ביתי, מתכונים, קציצות

סיר קציצות ואורז ירקות

25 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

שבוע שעבר הכנתי את קציצות הבשר הקבועות שלי, הפעם בישלתי אותם בתוך סיר אורז ירקות.
זה מתכון ישן וקבוע שלי, הסוד בקציצות מוצלחות הוא פירורי לחם בנדיבות ותבלין קציצות של פרג , זה תבלין ממש מוצלח ומאוזן בטעמים אני מוסיפה אותו לכל קציצה, תנסו.
מבחינת ירוקות אפשר לשלב מה שיש בבית, קישוא תפו״א, גזר מה שיש לכם .
אפשר להשתמש באורז לבן רגיל, ואפשר להשתמש באורז ירקות מתובל ומוכן של פרג גם כן מוצר גאוני וטעים קיצוני.

מצרכים לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

  • 1 קישוא טחון

  • 1 כוס פירורי לחם

    הוסף לסל
  • 1 בצל לבן מגורד

  • 1 ביצה

  • 1.5 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 2 כפיות תבלין קציצות של פרג

    הוסף לסל

מצרכים נוספים:

אופן ההכנה:

1.בקערה נערבב את כל מרכיבי הקציצות, נייצר כדורים קטנים, עגולים ושווים.

2.נניח את כדורי הבשר על מגש אפייה עם נייר אפייה.

3.נזלף מעל כדורי הבשר שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות להתייצבות, זה עוזר לכדורים להישאר שלמים ויפים בהמשך הבישול יחד עם האורז.

4.במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית , נטגן את האורז טוב טוב כך שכל גרגיר יצופה שמן.

5.נוסיף מים חמים .

6.נוסיף את כדורי הבשר.

7.נפזר מעט מלח מעל הכל.

8.נכסה ונבשל על אש קטנה למשך 20 דקות.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *