מתכונים, קינוחים

עוגת שוקולד ללא גלוטן

20 דקות הכנה | קל | כשר

בבית הספר של הבנות שלי יש הנחייה גורפת שעוגות יום הולדת הן ללא גלוטן ואני ממש ממש בעד.ילד צליאקי לא צריך להרגיש חריג או שונה ומגיע לו להנות בדיוק מאותו הקינוח שכל חבריו לכיתה נהנים. במקרה באותו שבוע חברה שלי איילת שקד אירחה אותי והכינה עוגת שוקולד נדירה!! בסוף היא זרקה ״אה היא בלי גלוטן״ לא ידעתי שעוגת שוקולד בלי גלוטן יכולה להיות טעימה פי כמה מעוגה רגילה עם גלוטן. אז סוף סוף צילמתי את השלבים וכתבתי לכם את המתכון מסודר שתוכלו לשמור ולהכין בכל הזדמנות .זאת עוגה סופר קלה לוקח 15 דקות גג להכין אותה ואז רק אפייה של 20 דקות.

אפשר להכין עם שוקולד מריר או חלב לבחירתכם, את העוגה אפשר גם להכין בגרסה עם גלוטן פשוט עם קמח לבן רגיל.

מצרכים:

  • 200 גר חמאה

    הוסף לסל
  • שתי חבילות שוקולד פרה (200 גר)

  • כוס סוכר.

  • 5 ביצים

  • 5 כפות קמח ללא גלוטן (אפשר גם קמח רגיל)

    הוסף לסל
  • 1 שקית אבקת אפייה

  • 1 כף קקאו הולנדי

    הוסף לסל

מצרכים לגנאש שוקולד:

  • חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מל) או 50 גרם חמאה

    הוסף לסל
  • 100 גרם שוקולד

אופן ההכנה:

1.בסיר קטן ממיסים חמאה יחד עם שוקולד .

2.מוסיפים סוכר ומערבבים לאיחוד.

3.מוסיפים תוך כדי ערבוב 5 ביצים ו5 כפות קמח עד קבלת תערובת אחידה .

משמנים מעט תבנית עגולה 24 יוצקים את התערובת לתוכה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש.

(העוגה יוצאת רכה ואוורירית.)

לגנאש שוקולד:ֿ

בסיר קטן נמיס שוקולד יחד עם שמנת מתוקה עד לרוטב שוקולד חלק ואחיד.

נוציא את העוגה מהתנור

נמזוג מעל בנדיבות את גנאש השוקולד .

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *