ביתי, מתכונים, פסטות

אלפבתי שמנת ופרמזן

30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים


סיר של פסטה אלפבתי שילדים ממש ממש אוהבים! פסטה בצורת אותיות קטנות, נראה כמו פתיתים אך לא מתנהגת כמו פתיתים. אלפבתי דורשת הרבה יותר נוזלים ממש כמו פסטה, כשהיא מתבשלת בסיר עם מים ורוטב היא מוציאה הרבה עמילן ויוצאת פסטה טעימה ומופלאה. היא מתאימה לכל סוג רוטב שתרצו, עגבניות, שמנת, פשוטה עם חמאה, או אפילו כתוספת למרק מנחם. הפעם הכנתי אותה כמעט כמו ריזוטו, עם נוזלים וציר ירקות, שידרגתי עם שמנת ופרמזן. במתכון הוספתי אפונה אבל אתם לא חייבים.

מצרכים:

אופן ההכנה:


1.במחבת רחבה ועמוקה עם חמאה ושמן זית נטגן בצל לבן עד הזהבה קלה,.

2.נוסיף שום ופסטה אלפבתי, נערבב טוב כך שכל הפסטה תצופה בחמאה ובשמן הזית.
3.נוסיף את האפונה.
4.נוסיף 7 כוסות מים חמים שעירבבנו יחד עם ציר ירקות מרוכז, או פשוט 7 כוסות מרק ירקות.
5.נוסיף מלח ופלפל , נערבב ונבשל עם מכסה על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים, חשוב כל הזמן לערבב את תכולת 6.הסיר שהפסטה לא תישרף בתחתית.
7.נוסיף שמנת מתוקה, פרמזן מגורד נערבב טוב, נבשל עוד דקה שתיים ונגיש.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *