אסייתי, דגים נאים, מנות ראשונות, מתכונים

טרטר טונה אדומה על לאליק, מנגו ושקדים מתובלים ברוטב פונזו.

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

סשימי טונה אדומה על עלי חסה לקליק קראנצ׳י, מנגו ושקדים מתובלים ברוטב פונזו

אין כמו סשימי טונה טרייה – נקייה, בוהקת, אדומה-עמוקה – שמרגישים בה את הים בכל ביס

סשימי אוכלים אך ורק דג טרי!  לא מופשר!

כשדג קפוא עובר תהליך הפשרה, המרקם שלו משתנה – הוא מאבד מהאלסטיות ומה"נשיכה" הרכה של דג טרי, אבל זה לא רק עניין של מרקם וטעם – זה גם עניין של בטיחות.

דג קפוא מופשר, עלול לפתח בקטריות וטפילים שאינם נראים לעין – והם עלולים לגרום להרעלות קיבה ובעיות עיכול.

לכן חשוב לקנות דג טרי במיוחד למאכל נא, ממקור אמין, אני קונה מעומר מבסטה דגים.

את הדג צריך לחתוך עם סכין דקה וחדה (יש בחנות שלי כמה מדהימות) חותכים את הדג לפרוסות דקות של עד 1/2 ס״מ נגד הסיבים.

את הדג אפשר לחתוך מראש כמה שעות לפני ההגשה, לסדר בצלחת, לניילן ולשמור במקרר ללא תיבול.

מצרכים:

אופן ההכנה:

1.במחבת קטנה נקלה שקדים יחד עם זילוף שמן זית, תבלין פוטטו, תבלין טוגראשי (לא חובה) ומלח עד השחמה קלה ונניח בצד.

2.נפרוס טונה טרייה לפרוסות סשימי יפות.

3.בצלחת גדולה נניח עלי חסה לאליק.

4.על כל עלה נניח חופן של רצועות מנגו.

5.על כל עלה חסה עם מנגו נניח פרוסת סשימי טונה טרייה.

6.נפזר מלח ים אטלנטי

7.נמזוז מעט רוטב פונדו על כל פרוסת סשימי.

8.נפזר מעל הכל שקדים קלויים מתובלים ונגיש.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *