ביתי, מתכונים, קציצות

מרק ירקות וכדורי בשר

30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

השבוע הכנתי כמה מתכונים מנחמים שמחבקים אותך ועושים לך נעים בלב ובקיבה. המרק הזה הוא אחד מהם.
מרק ירקות עם כדורי בשר קטנים וטעימים, ותוספת של אטריות דקות שנקראות פיליני.

מצרכים לכדורי בשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 1/4 כוס קמח תירס לתערובת ועוד 1/4 כוס לציפוי

  • 1 בצל לבן מגורד

  • 1 ביצה

  • 2 כפיות מלח

  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • שמן זית לטיגון

    הוסף לסל

מצרכים למרק:

  • 3 גזרים חתוכים לקוביות

  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

  • 5 גבעולי סלרי קצוצים דק

  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות

  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

  • 3 קישואים חתוכים לקוביות

  • צרור עלי פטרוזיליה

  • 2 כפיות כורכום

  • 2 כפיות כמון

  • 2 כפות מלח (אפשר יותר מי שאוהב מלוח)

  • 1 כפית פלפל שחור

  • 1.3 ליטר מים חמים

  • 4 כפות שמן זית

מצרכים נוספים:

אופן ההכנה:


1.נערבב את כל מרכיבי כדורי הבשר לתערובת אחידה.
2.ניצור כדורים קטנים ומעט מעוכים.
3.נצפה בקמח תירס.
4.נטגן במחבת עם מעט שמן זית להשחמה משני הצדדים ונניח בצד.
5.אפשר גם לאפות אותן בתנור, רק חשוב לשמן מעט את הקציצות.

6.בסיר גדול ועמוק עם 4 כפות שמן זית נטגן את כל הירקות למשך 5-7 דקות , עד שהן מגירות נוזלים ומרהיבות מעט .
7.נוסיף תבלינים ונערבב טוב כך שכל הירקות נצבעים בתבלינים.
8.נוסיף מים חמים ואת כדורי הבשר המטוגנים , ונקבל על אש קטנה עם מכסה למשך 40 דקות .
9.נגיש לצלחת ונניח מעט אטריות פיליני שבישלנו לפי הוראות יצרן . 


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *