30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

ש לי מתכון בסיסי ומנצח לקציצות, אני קוצצת את כל הירקות שיש לי בבית, מוסיפה תבלין שווארמה גאוני וטעים של פרג, מלח פלפל וזהו מבחינת תיבול. את הקציצות אני מעדיפה לאפות כי אז הן נשארו עגולות וסימטריות, וגם הכיריים נשארים נקיים משמן קופץ.
מצרכים:
מצרכים לרוטב:
מצרכים נוספים:
אופן ההכנה:
1.נקצוץ את כל הירקות בקוצץ של פוד אפיל .
2.בקערה נערבב את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
3.ניצור כדורים קטנים ושווים.
4.נניח את כדורי הבשר על תבנית עם נייר אפייה.
5.נזלף מעט שמן זית על כל כדורי הבשר.
6.נכניס אותם לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות, נוציא ונניח בצד.
7.במחבת רחבה ועמוקה או סוטאז עם מעט שמן זית
8.נטגן את הבצל, הסלרי ושיני השום למשך דקה שתיים
9.נוסיף פפריקה מתוקה, נערבב ונפתח בשמן
10.נוסיף רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל, סוכר ונערבב טוב.
11.נוסיף את כדורי הבשר לרוטב.
12.נוסיף תפוחי האדמה, השעועית הירוקה , נכסה ונבשל על אש קטנה למשך שעה.
בתאבון!