ביתי, מתכונים

פוקצ׳ה אוורירית בלי מיקסר

שעתיים הכנה | קל |כשר | 6 סועדים


יש לי מתכון לפוקאצ׳ה מלאה בבועות אוויר, רכה רכה , לא צריך מיקסר, לא צריך טאבון, רק תנור, סבלנות, זמן ויוצאת לכם את אחת הפוקאצ׳ות הטעימות בעול‬ם. זה מתכון ממש קל.

מצרכים:

אופן ההכנה:

1.בקערה נערבב מים, מלח, שמרים ושמן זית .
2.נוסיף קמח ונערבב טוב עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה .
3.נעטוף טוב בניילון נצמד, נניח מעל מגבת ונפעיל טיימר לחצי שעה .
4.לאחר חצי שעה נקפל את בצק הפוקצה מכל הצדדים כלפיי המרכז, בעצם נקח את כל פינות הבצק ונמתח כלפיי המרכז (ראו לפי הסרטון).
5.חשוב לעשות זאת עם ידיים רטובות כי הבצק ממש דביק.
6.נניילן שוב, נניח מגבת ונפעיל טיימר לעוד חצי שעה .
7.לאחר חצי שעה נוספת ועם ידיים רטובות נקפל בצורה אחרת, נכניס את הידיים מתחת לבצק, נמשוךכלפיי מעלה נניח 8.אותו ככה שהוא מתקפל בתוך עצמו, משני הכיוונים (ראו לפי הסרטון).
9.מכסים שוב וממתינים חצי שעה.
10.חוזרים על הפעולה הזאת עוד 4 פעמים כל חצי שעה לקפל שוב בעזרת ידיים רטובות. ככה יוצא לכם בצק מלא בבועות אוויר .
11.נקח תבנית, נשמן אותה מעט בשמן זית בתחתית, נניח את הבצק בעדינות , נתן לבצק תפיחה נוספת של 20 דקות ואז בעזרת הידיים נלחץ מעט על הבצק כך שיצאו לנו גומות ובועות. נשמן את הבצק בעוד מעט שמן זית, נמליח במעט מלח מלדון.

12.נכניס לתנור שחומם מראש על 230 מעלות, למשך 25 דקות ועד שהבצק משחים קלות.
13.נוציא נניח לצינון 10 דקות נפרוס ונתענג על כל פרוסה ופרוסה.


בתאבון !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *