40 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים

זה אולי קצת חוצפה מצידי להכין מנה מהמטבח הפרסי עם אורז מתאילנד אבל עם טעם ומרקם אי אפשר להתווכח, אורז הום-מלי מתאים בדיוק למנה זו! הוא פריך בצדדים ועסיסי במרכז עם ניחוח עשבי תיבול טריים. מנה חגיגית ומרשימה לאירוח.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- מרתחים סיר בינוני עם הרבה מים, מוסיפים 1 כפית מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים (כמו פסטה) ברתיחה עדינה למשך 10 דקות. מסננים את המים ומחזירים את האורז לסיר. מוסיפים את הירוקים הקצוצים ו ¼ כוס שמן זית נוספים ומערבבים.
- בסיר טפלון רחב ושטוח יוצקים ¼ כוס שמן זית ומפזרים כורכום. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות בתחתית הסיר.
- מעבירים את האורז המתובל לסיר עם תפוחי האדמה ומשטחים בעדינות (לא לדחוס). מכסים עם מגבת מטבח ומעל מכסה הסיר.
- מחממים את הסיר מעל להבה גבוהה למשך 10 דקות (כדי לצרוב את תפוחי האדמה).
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים (ללא תוספת מים) למשך 40 דקות.
- לפני ההגשה הופכים את הסיר על מגש גדול.
בתאבון!