25 דקות הכנה | קל | לא כשר | 4 סועדים

פסטה אורקייטה ברוטב עגבניות חצילים וריקוטה סיציליאני.
פסטה אורקייטה נראת כמו אוזניים קטנות ולכן קוראים לה אורקייטה.
אורקייטה היא פסטה שאופיינית לאיזור אפוליה שבדרום איטליה, פסטה שמכינים לרוב בעבודת יד, היא דורשת זמן בישול ארוך יותר, היא נורא נורא טעימה וממש נעים לאכול את הצורה הזאת. לכן ציוותתי לה רוטב עגבניות, חצילים וריקוטה של חברת קמפו דורו המעולים מסיציליה עם רטבי עגבניות מאוד מאוד מיוחדים ושונים ממה שאתם מכירים כאן בשוק (ממליצה מאוד לנסות ולהבין). סדרת הרטבים שלהם והפסטות המעולות.
מצרכים:
אופן ההכנה :
1.נחתוך את החציל לקוביות קטנות ונניח בכלי.
2.נפזר מלח ים אטלנטי על כל קוביות החציל ונניח להם להזיע כשעה .
3.לאחר שעה ננגב את החצילים בנייר סופג ונפטר מכל הנוזלים (פעולה זו גורמת לחציל להיות רך ומוציאה ממנו את מרירותו)
4.במחבת רחבה ועמוק עם שמן עמוק נטגן את החצילים עד השחמה קלה, נוציא ונניח בצד.
5.בסיר עם מים רותחים ומלח נבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן על גבי האריזה .
6.במחבת רחבה ועמוקה עם 3 כפות שמן זית, 20 גרם חמאה, נטגן 2 שיני שום ואת קוביות החצילים למשך חצי דקה.
7.נוסיף את רוטב עגבניות ריקוטה וחצילים, נוסיף 2 כפות רסק עגבניות מרוכז, מלח, פלפל שחור ו2 מצקות מי פסטה .
8.נערבב טוב .
9.נוסיף את הפסטה המבושלת והמסוננת (לעולם לא לשטוף את הפסטה במים קרים!)
10.נערבב את הפסטה עם הרוטב עד שהיא נצבעת כולה באדום ונגיש.
בתאבון!