אסייתי, ביתי, מתכונים

באטר צ׳יקן ופיתות מחבת

30 דקות הכנה | קל | לא כשר | 4 סועדים

תמיד הצהרתי שאני לא אוהבת אוכל הודי, עד שהחלטתי להכין באטר צ׳יקן והתאהבתי, לא להגזים עדיין לא התאהבתי באוכל הודי אבל בהחלט בבאטר צ׳יקן, ואיי זה אחד הדברים הכי טעימים שטעמתי!!. הוספתי לו לחם מחבת הכי פשוט בלי שמרים בלי יוגורט , רק קמח, מים, מלח ושדרוג של שמן שומשום אבל לא חובה אם אין לכם.
למתכון צריך להתארגן על רוטב באטר צ׳יקן של אינה פארמנס שיש בחנות שלי, נוזל קוקוס וזהו, כל השאר בטוחה שיש לכם בבית.

מצרכים:

  • 1 קילו פרגיות, חתוכות לקוביות

  • 3 כפות יין שאוסינג (לא חובה בכלל רק משדרג)

    הוסף לסל
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

  • 1.5 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 4 כפות קורנפלור

  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 250 מ״ל נוזל /קרם קוקוס

    הוסף לסל
  • 1 שקית רוטב באטר צ׳יקן של אינה פארמנס (250 מ״ל)

    הוסף לסל
  • 1 בצל סגול קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

    הוסף לסל
  • שמן צמחי לטיגון

מצרכים ללחם מחבת:

אופן ההכנה:


1.בקערה נערבב את כל מרכיבי בצק הלחם לאיחוד, נוציא למשטח ונלוש מספר דקות לקבלת בצק אחיד .
2.נניח בקערה ונכסה במגבת או ניילון נצמד למשך 15 דקות.
3.בקערה נשרה קוביות פרגית ביין שאוסינג, מלח, ואבקת סודה לשתייה למשך 5 דקות.
4.נוסיף קורנפלור ונערבב טוב .
5.במחבת עם שמן חם ועמוק נטגן את הפרגיות עד הזהבה קלה נוציא ונניח בצד.
6.במחבת רחבה ועמוקה עם 3 כפות שמן, נטגן בצל סגול קצוץ למשך דקה, נוסיף שום כתוש ונערבב כמה שניות.
7.נוסיף 1 שקית רוטב באטר צ׳יקן, 250 מ״ל נוזל קוקוס, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ונערבב טוב לאיחוד.
8.נוסיף את קוביות הפרגית המטוגנת לרוטב באטר נבשל 8 דקות .


ללחם מחבת:


1.נקרוץ מהבצק כדור קטן, נרדד לפיתה קטנה ונניח על מחבת חמה מאוד עם מעט שמן עד השחמה קלה משני הצדדים.
2.נגיש את תבשיל הבאטר צ׳יקן יחד עם הלחם מחבת ונתענג על כל ביס!.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *