20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
סביצה ים תיכוני זאת מנה שאני תמיד מכינה בשבועות, השילוב של קוביות דג טרי וקר עם מלא דברים טובים, על לאבנה , שמן זית , לימון וסומק הוא שילוב אלוהי.
הפעם השתמשתי בדג בס ישראלי וטרי, כי השנה יותר מתמיד חשוב ומבורך לצרוך דגים ישראליים, לחזק ולפתח את החקלאות הישראלית.
עכשיו קחו 5 טיפים ממני אליכם בכל הקשור לסביצ׳ה לפני המתכון :
1. תמיד להשתמש בדג טרי וקר לעולם לא בקפוא!
3. לנקות טוב את הדג בנייר מגבת.
4. אם קניתם את הדג יום לפני תשמרו אותו עטוף בנייר מגבת ובמקרר אבל מקסימום יום ולא יותר.
5. לחתוך את הדג מקסימום 4 שעות לפני ההגשה, כי חיתוך הדג מקצר את אורך זמן הטריות שלו.
6. בסביצ׳ה אני תמיד ממליצה לחתוך לקוביות קטנות שכיף לתת בהן ביס כי בואו חברים בדג נא אף אחד לא רב על החתיכה הגדולה.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.בקערה נערבב את כל המרכיבים מלבד הסומק והלאבנה .
2.בצלחת נניח לאבנה ובעזרת כף נמרח אותה על הצלחת כמו חומוס.
3.נניח על הלבנה את הסביצ׳ה.
4.נזלף עוד קצת שמן זית מעל הכל.
5.נפזר מעט סומק על הכל ונגיש.
בתאבון!