ביתי, מתכונים

סיר אונטרייב וחומוס בבישול ארוך

20 דקות הכנה | 3 שעות בישול | קל | כשר | 6 סועדים

כאן יש סיר טעים! טעים מאוד מאוד! של אונטרייב (צלעות) ותפוחי אדמה שמתבשל 3 שעות בתנור, הבשר רך ומתפרק, התפוחי אדמה כמו של חמין. אין מה להוסיף, זה פשוט טעים בטירוף

מצרכים:

  • 1 קילו בשר אונטרייב (צלעות) חתוך לקוביות גדולות

  • 3 כוסות חומוס סנפרוסט (או להשרות חומוס יבש לילה)

  • 4 גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים

  • 4 בצלים לבנים פרוסים

  • 1 כף שטוחה כורכום

    הוסף לסל
  • 3 כפיות כמון

    הוסף לסל
  • חצי כפית פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 4 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 1.2 ליטר מים חמים

  • 12 תפוחי אדמה קטנים/ בינוניים קלופים ושלמים

  • 2 שקיות ציר עוף מרוכז- יש בחנות שלי (או 2 כפות אבקת מרק עוף)

    הוסף לסל

אופן ההכנה:


1.בסיר רחב ועמוק עם שמן זית נטגן את קוביות האונטרייב לסגירה משני הצדדים, נמליח, נפלפל מעט ונניח בצד.
2.באותו הסיר נטגן 4 בצלים לבנים פרוסים, נוסיף תבלינים ונפתח בשמן.
3.נוסיף סלרי קצוץ ונטגן עוד דקה שתיים.
4.נוסיף את החומוסים, נערבב.
5.נחזיר את הבשר ונסדר את תפוחי האדמה בתפזורת .
6.נוסיף ציר עוף מרוכז מעל הכל.
7.נמזוג 1 ליטר מים או עד כיסוי הבשר.
8.נביא לרתיחה , נכסה במכסה ונכניס לתנור על 180 מעלות למשך 3 שעות .
9.לאחר שעה וחצי, נפתח ונראה אם הסיר זקוק לעוד נוזלים במידה וכן נוסיף את ה200 מ״ל מים הנוספים.
10.מומלץ להגיש על אורז עננים.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *