15 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים
לפני שלושה שבועות חברה שלי נוי לקחה אותי למסעדה קטנטנה, ממש מטר על מטר שנקראת אקיקו ונמצאת ברמת אביב ג׳, לבעלים של המסעדה קוראים אקיקו.
מדובר במסעדה יפנית עם מנות יפניות טעימות ביותר, המסעדה לא ממש זולה, אפילו יקרה אבל כל מנה יותר טעימה מהשנייה.
נוי הזמינה סלט שנקרא מרסל, סלט פשוט עם מעט מרכיבים ורוטב עדין- מלוח אוממי. בסלט יש מלפפונים אצות ואטריות עמילן (מתפו״א).
כמובן שמיד דאגתי להכניס לחנות שלי את האטריות המופלאות האלו ורצתי לשחזר אותה בבית .
קחו מתכון לסלט מרסל של אקיקו.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.נבשל את אטריות העמילן במים רותחים 6 דקות, נשטוף במים קרים, נסנן ונקרר.
2.נחתוך את המלפפונים לסהרונים: נחצה את המלפפונים לאורכם, בעזרת כפית נוציא את הזרעים ממרכז המלפפון, נהפוך כך שהקליפה כלפיי מעלה ונפרוס לסהרונים דקים.
3.נשרה אצות וואקמה מיובשות בקערה עם מים קרים למשך 10 דקות, נסחט ונוסיף לסלט.
4.בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב .
5.נמזוג את הרוטב על הסלט, נערבב, נפזר מעל הכל פוריקקה נורי או שומשום שחור.
ונגיש.
בתאבון!