ביתי, מתכונים

עוף בלימון בייתי

25 דקות הכנה | קל |כשר | 4 סועדים


עוף בלימון רך רך שמתפרק מהעצם .
מתכון שליה זללה לבד כי היא ילדה גדולה ואוי ואבוי אם אנסה להאכיל אותה.
מתכון נורא פשוט וקל, הוספתי את הלימון הכבוש של פרג שהוא מעולה! קצת תבלינים, ירקות ולתנור שעה וחצי וזה יוצא מעדן!

מצרכים:

  • 1 קילו כרעיים

  • 8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות

  • 1 כרובית קטנה

  • 5 גבעולי סלרי, קצוצים

  • 5 בצלים לבנים, פרוסים

  • 2 כפות גדושות לימון כבוש (רצוי של פרג הוא משהו משהו)

  • 1 כפית שום כתוש

  • 1 כף כורכום

    הוסף לסל
  • 1 כף כמון

    הוסף לסל
  • 3 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 2 שקיות ציר עוף מרוכז או כף אבקת מרק עוף

    הוסף לסל
  • 1.1 ליטר מים חמים

  • 4 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:


1.בסיר עם 4 כפות שמן, נטגן בצל וסלרי למשך 2 דקות.
2.נוסיף כורכום, כמון, מלח ופלפל ונפתח ושמן.
3.נוסיף את השום והלימון הכבוש נערבב שניה.
4.נוסיף את העוף, תפוחי האדמה והכרובית.
5.נזלף מעל הכל את ציר העוף.
6.נמזוג מים חמים ונביא לרתיחה.
7.לאחר שהסיר רותח נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה וחצי עם מכסה , ואז עוד רבע שעה עד חצי שעה בלי מכסה להשחמה יפה.
8.נוציא מהתנור ונגיש. מומלץ על אורז עננים.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *