15 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
הכנתי סיר קארי אדום תאילנדי עם קוביות סלמון צרובות באפס מאמץ.
כשאני מכינה קארי תאילנדי אני משתמשת במחית, ועוד לא מעט מרכיבים כדי להגיע לטעם המושלם: עלי כפיר ליים, למון גראס, שום, ג׳ינג׳ר, סוכר דקלים, סויה, רוטב דגים ועוד.
הפעם לא, רק התארגנתי על שקית רוטב קארי אדום מוכן של חברת בלו אלפנט- חברה תאילנדית מהמוכרות בעולם עם מצרכים מדהימים לבישול תאילנדי אותנטי, הרוטב הזה נמכר בחנות שלי והוא גאוני, אין צורך לקנות את כל המרכיבים, ואין צורך לנסות לאזן טעמים כדי להגיע לטעם המושלם, בשקית אחת יש רוטב מוכן עם כל המרכיבים הכתובים למעלה ועוד…והוא בול!. אפשר כמובן להוסיף מלח וסוכר למי שרוצה את המנה שלו יותר מלוחה או מתוקה, אני אוהבת גם וגם לכן הוספתי ממש מעט מלח וסוכר.
וכמובן אפשר להגדיל את כמות הרוטב ולדלל חריפות בתוספת נוזל קוקוס או מים.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.במחבת עם מעט שמן נצרוב את קוביות הסלמון מכל הצדדים ונניח בצד.
2.באותה מחבת נחמם את רוטב הקארי המוכן, נוסיף נוזל קוקוס, מלח, סוכר ונבשל 10 דקות.
3.נוסיף את הברוקולי החלוט וקוביות הסלמון , נבשל עוד 5 דקות ונגיש.
מומלץ על אורז עננים.
בתאבון!